x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Δεν πέτυχε η τουρκική διαμεσολάβηση: Καμία συμφωνία της Ρωσίας με το καθεστώς Ζελένσκι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Άδοξα έληξε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Αττάλεια της Ρωσίας, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν ούτε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Στις δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται» και πως η Μόσχα περιμένει την «απάντηση του Κιέβου».

«Οι Ουκρανοί σχεδίαζαν να επιτεθούν στους ρωσοφώνους, έπρεπε να επέμβουμε» συνέχισε και υπογράμμισε το γεγονός πως «οι ΗΠΑ σχεδίαζαν στην Ουκρανία βιολογικά όλα, ενώ οι δυτικοί εφοδιάζουν την Ουκρανία με όπλα». Από την πλευρά του ο Ντμίτρο Κολέμπα έκανε σαφές ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος, αφού ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν άλλαξε τη ρωσική στάση. Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη, είπε, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική. «Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί». «Θέσαμε, συνέχισε, το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία».

Οι δηλώσεις Λαβρόφ

«Μιλήσαμε για ανθρωπιστικά θέματα και για το πώς μπορεί να διευκολυνθεί η απομάκρυνση αμάχων και είπαμε ξανά ότι οι εθνικιστές έχουν χρησιμοποιήσει τους αμάχους ως ασπίδες και ξέρουμε και την προπαγάνδα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης» είπε ο κ. Λαβροφ. «Η ρωσική πλευρά έχει προτείνει να ανοίγουμε διαδρόμους διαφυγής όσο χρειάζεται πράγμα που εξαρτάται από αυτούς οι οποίοι ελέγχουν αυτές τις περιοχές» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις στη Λευκορωσία για τις οποίες είπε ότι «η Ρωσική πλευρά έχει παρουσιάσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και η ουκρανική πλευρά πήρε τις προτάσεις στο Κίεβο για να τις μελετήσει και μας είπαν ότι θα μας δώσουν συγκεκριμένες και απτές απαντήσεις».

Οι δηλώσεις του Ουκρανού ΥΠΕΞ

«Δεν ήταν εύκολο αλλά κατάφερε να διευκολύνει τις διμερείς eπαφές από την πρώτη ημέρα της σύρραξης. Αυτή η συζήτηση ήταν και εύκολη και δύσκολη μαζί. Εύκολη γιατί ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε τις παραδοσιακές του ρητορίες για την Ουκρανία. Και δύσκολη γιατί έκανα ότι ήταν δυνατό για να βρω μια λύση για αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία. Η πιο απελπιστική κατάσταση γίνεται στη Μαριούπολη. Η πόλη βομβαρδίζεται από αέρως. Βάλλεται από το πυροβολικό και ήρθα εδώ με έναν σκοπό ανθρωπιστικό. Για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο μέσα και έξω από τη Μαριούπολη. Για τους πολίτες που θέλουν να φύγουν από αυτή την περιοχή όπου βασιλεύει ο φόβος. Και έναν διάδρομο για να πάει ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Λαβρόφ δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει σε αυτό το θέμα, αλλά θα επικοινωνήσει με τη Ρωσία για αυτό. Δεν κάναμε πρόοδο σε αυτό το θέμα, πρεπει να ληφθούν αποφάσεις από άλλους στη Ρωσία για να βρούμε μια λύση στην ανθρωπιστική κρίση. Εγώ θα είμαι έτοιμος για νέα συνάντηση σε αυτό εδώ το φόρουμ για να βρούμε λύσεις. Οταν συναντώνται οι ΥΠΕΞ μπορούν να βρουν λύσεις ειρήνης και εγώ θα συνεχίσω αυτή τη δέσμευση γιατί σκοπός είναι να λήξει ο πόλεμος και να απελευθερώσουμε τις περιοχές μας από τη ρωσική κατοχή».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software