x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τούρκος αναλυτής: Ξεδιπλώνει το σχέδιο της σταδιακής εισβολής στην Ελλάδα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις στοχεύσεις της Τουρκίας δεν αφήνει τούρκος αναλυτής που αναλαμβάνει να εξηγήσει τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Ο τούρκος αναλυτής σε θέματα ασφαλείας Μετέ Γιαράρ (όρθιος στη φωτογραφία επάνω από το YouTube) εξηγεί πως η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ» αποτελεί την έναρξη μιας διαδικασίας, ίδιας με αυτήν που προηγήθηκε της εισβολής στην Κύπρο…

«Εγινε στρατιωτική προετοιμασία»

«Για να γίνει στρατιωτική επέμβαση εδώ πέρα (στην Κύπρο) επί 10 χρόνια έγινε στρατιωτική προετοιμασία (….) Στο μεταξύ, συστάθηκε για τη συλλογή πληροφοριών η ΤΜΤ (Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης, παραστρατιωτική οργάνωση στην Κύπρο, ελεγχόμενη από την Τουρκία)» λέει ο Μετέ Γιαράρ, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNturk.

 

«Αυτό που είπε ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί πηγαίνουμε, αλλά δηλώνει ότι “βρε αδερφέ, αυτό πλέον αποτελεί την προτεραιότητά μου”» συνεχίζει ο τούρκος αναλυτής.

«Δηλώνει πως “Αυτό έχει προτεραιότητα ανάμεσα στα θέματα μου”» προσθέτει ο ίδιος.

«Οπως η διαδικασία που άρχισε στην Κύπρο»
Και συνεχίζει: «Είναι όπως η διαδικασία που άρχισε στην Κύπρο το 1964 μετά την επιστολή Τζόνσον (τότε προέδρου των ΗΠΑ προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ισμέτ Ινονού). Αρχίζει η συλλογή πληροφοριών, αρχίζει η οργανωτική δουλειά, ενώ αρχίζουν και οι διπλωματικές δραστηριότητες σχετικά με αυτό. Κι αν υπάρχει κάτι το τελευταίο το κάνετε. Η Τουρκία μέχρι σήμερα στην περιοχή του Αιγαίου ή στην περιοχή των νησιών συνεχώς παρέμενε σιωπηλή».

Για να καταλήξει: Θυμηθείτε τι είπε ο Γιώργος Κιρμπάκης (δημοσιογράφος στην Τουρκία) για τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια. Πως δεν υπάρχει μέρα που να μη μίλησε για την Τουρκία».

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software