x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παράνοια: Στην Ελβετία θα φυλακίζονται όσοι «σπαταλάνε ενέργεια για να ζεσταθούν»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δυστοπικές καταστάσεις που παλαιότερα τις βλέπαμε μόνο σε ταινίες της δεκαετίας του ’70 ζουν οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών και όπως όλα δείχνουν η… κατανάλωση ενέργειας θα χαρακτηριστεί ως «ποινικό αδίκημα». Οι πολίτες στην Ελβετία που παραβιάζουν τους νέους κανόνες θέρμανσης της χώρας που απαγορεύουν την ρύθμιση της θερμοκρασίας πάνω από τους 19°C τους ψυχρότερους μήνες θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών! Δηλαδή αν τον 19ο αιώνα άνθρωποι φυλακίζονταν για πολλά έτη επειδή έκλεψαν φαγητό για να χορτάσουν, στον 21ο αιώνα θα φυλακίζονται όσοι άναψαν την θέρμανση για να ζεσταθούν τα κόκαλά τους!

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα κτίρια που χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης αερίου περιορίζονται στους 19°C, ενώ το ζεστό νερό μπορεί να θερμανθεί μόνο μέχρι τους 60°C, ενώ οι θερμαντήρες ακτινοβολίας απαγορεύονται πλήρως. Επίσης, θα απαγορευτεί η θέρμανση σε σάουνες και πισίνες. Ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης και την οικονομική κατάσταση του ατόμου, τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 30 έως 3.000 ελβετικά φράγκα (30 έως 3.050 δολάρια), ενώ τα άτομα ενδέχεται επίσης να φυλακιστούν έως και τρία χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Όποιος παραβιάζει τις οδηγίες αντιμετωπίζει φυλάκιση ή πρόστιμο.

Σε περίπτωση εσκεμμένης ενέργειας, είναι δυνατή η ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια. Ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων από αμέλεια, νοείται πρόστιμο σε έως 180 ημερήσιες δόσεις». Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις για παραβίαση των κανόνων σε σχέση με το δελτίο κατανάλωσης ενέργειας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software