x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελλάδα: «Συνθετική σκόνη θα αντικαταστήσει το φρέσκο γάλα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μια είδηση βόμβα ήρθε στη δημοσιότητα σήμερα που αφορά το γάλα και την έλλειψη του που θα φέρει η ακρίβεια, καθώς είναι μεγάλη η πιθανότητα η συνθετική σκόνη να αντικαταστήσει το φρέσκο γάλα

Στην παραγωγή συνθετικής σκόνης που θα αντικαταστήσει το γάλα, προσανατολίζεται η αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που αναμένεται να διογκωθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα…

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου Logistics Νεκτάριος Κανακαράκης.

Η ελληνική αγορά γάλακτος βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις εξαιτίας των έντονων πληθωριστικών πιέσεων, των αυξήσεων του κόστους ενέργειας και των τιμών πρώτων υλών αλλά και των ελλείψεων στην παραγωγή γάλακτος, λόγω του αυξημένου κόστους στην κτηνοτροφία, επομένως οι μεγάλες εταιρίες αναμένεται να προχωρήσουν σε παραγωγή συνθετικής σκόνης.

 

Ο κ. Κανακαράκης τόνισε ότι δυστυχώς μεγάλες εταιρίες αναμένεται να προχωρήσουν σε παραγωγή συνθετικής σκόνης η οποί θα αντικαταστήσει σταδιακά το φρέσκο γάλα, καθώς εκεί οδηγούμαστε μιας και η παραγωγή έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές, που ανέρχεται στο 100%, αλλά και στις δυσεύρετες εισαγωγές.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι λοιπόν εδώ
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι η σκόνη δεν έχει καμία σχέση με γάλα, αλλά είναι υποκατάστατο με βάση άλευρα. Προσπαθούν να φτιάξουν – είπε- παρασκευάσματα χημικής προσθήκης πρωτεινών υψηλής βιολογικής αξίας.

Ο κ. Στεφανάκης αφού επανέλαβε ότι η επάρκεια της Ελλάδας σε παστεριωμένο γάλα είναι στο 30%, αναφέρθηκε στην καταστροφή της αγελαδοτροφίας που ξεκίνησε πριν από χρόνια, καθότι προφανώς τα σχέδια των διεθνιστών «τρέχουν» από πριν και απλά κορυφώνονται στην εποχή μας.

Οι τιμές των γαλακτοκομικών σύμφωνα με τον κ. Κανακαράκη έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 27%, ενώ για πρώτη φορά η Ελλάδα εισάγει αιγοπρόβειο γάλα από άλλες χώρες. Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη, κάποιοι φτάνουν στο σημείο να βάλουν λουκέτο στις μονάδες τους

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software