x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα;» ρωτούν τα τουρκικά ΜΜΕ – Τα «μασάει» ο Οκτάι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ανθελληνικό είναι το κλίμα στην Τουρκία, καθώς μετά την απειλή του Ταγίπ Ερντογάν «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», υπουργοί και συνεργάτες του, συνεχίζουν τις προκλήσεις ενώ η αντιπολίτευση προσπαθεί να τον ανταγωνιστεί σε ακρότητα.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και τα τουρκικά ΜΜΕ διερωτώνται εάν η χώρα τους ετοιμάζεται να εισβάλει στα ελληνικά νησιά.

Τούρκος δημοσιογράφος του CNN Turk ρώτησε ανοιχτά τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, εάν επίκειται τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα. Ο Οκτάι δεν απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει εισβολή, αντίθετα περιορίστηκε να δηλώσει ότι Ερντογάν, έστειλε ένα μήνυμα και πλέον ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του πριν κάνει οτιδήποτε.

Αναλυτικά ο διάλογος δημοσιογράφου – Οκτάι:

 

Δημοσιογράφος CNN Turk: Ο πρόεδρος σήμερα έστειλε σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα. Είπε ‘’μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’’. Θέλουμε το σχόλιο σας, πρόκειται η Τουρκία να κάνει κάποια επιχείρηση;

Φουάτ Οκτάι: Ο πρόεδρος μας έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αν θα μπείτε σε κάποιο παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας θα πρέπει να το σκεφτείτε δυο φορές. Ο καθένας να προσέξει πια βήματα του πριν κάνει οτιδήποτε.

Πλειοδοσία από την αντιπολίτευση

Η τουρκική αντιπολίτευση από την πλευρά της επιχειρεί να διαγωνιστεί σε προκλητικότητα με τον Ερντογάν και τα στελέχη του, καθώς η Τουρκία εισέρχεται και σε εκλογικό έτος.

 

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μπουλέντ Τέζτζαν απευθύνθηκε στον Ερντογάν και τον κάλεσε να αφήσει τα τραγούδια και τα «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά» και τον κατηγόρησε ότι δεν μίλησε όταν η Ελλάδα … εισέβαλε στα νησιά.

«Όταν εισέβαλαν στα νησιά μπροστά στα μάτια σου εδώ και 20 χρόνια. Γιατί δεν μιλούσες; Γιατί δεν μας άκουγες… Τώρα το μέλημα σου είναι η πατρίδα ή οι εκλογές;», είπε ο Τεζτζάν.

Αξίζει να σημειωθεί το στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν εφημερίδα Sozcu γράφει: «Σας τα λέγαμε για τα νησιά πως μας τα πήραν οι Έλληνες… Τώρα ξυπνήσατε;»

Το ενδεχόμενο πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας απασχολεί πάντως σοβαρά την τουρκική τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ο διάλογος της παρουσιάστριας του Haber Turk με Τούρκο δημοσιογράφο και αναλυτή Γκουργκάν Ζενγκίν.

 

Η παρουσιάστρια διερωτήθηκε εάν μπορεί η ένταση να φτάσει σε επίπεδο πολέμου και η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα, με τον Ζενγκίν να της απαντά ψύχραιμα, θυμίζοντας ότι Άγκυρα και Αθήνα είναι και οι δύο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.

Νέες κατηγορίες για εκπαίδευση «τρομοκρατών» στο Λαύριο

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε ότι συνελήφθη «τρομοκράτης», που εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο. Σύμφωνα με τον Σοϊλού, ο εν λόγω άνδρας είχε σχέδιο βομβιστικών επιθέσεων κατά της Τουρκίας.

Το θέμα απασχόλησε τον σημερινό τουρκικό Τύπο, με την εφημερίδα Yeni Safak να γράφει στο πρωτοσέλιδό της «Οι διάδρομοι της τρομοκρατίας της Ελλάδας».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software