x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Jefferson University - Σοκαριστική μελέτη: Nανοσωματίδια στα εμβόλια mRNA για Covid

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα αυξανόμενα στοιχεία σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία των ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid απαιτούν πρόσθετη έρευνα.

Για να προστεθεί στο πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα νανοσωματίδια στο εμβόλιο mRNA αλλάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια πρόσφατη μελέτη ρίχνει φως στο γιατί ανιχνεύθηκαν ανεπιθύμητα συμβάντα μετά από ανοσοποίηση με αγγελιοφόρο RNA (mRNA) του Covid.

Η μελέτη που συντονίστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Thomas Jefferson, ανακάλυψε ότι τα νανοσωματίδια λιπιδίων (LNPs) που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά mRNA στους εμβολιασμούς για τον Covid μπορεί να «αναστέλλουν» και να «αλλάξουν» τις ανοσολογικές αποκρίσεις σε ποντίκια.

Τα LNP είναι λιπιδικά κελύφη που περιβάλλουν το mRNA για να αποφύγουν την αποικοδόμηση και την ανίχνευση από το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα LNP δεν είναι mRNA. είναι απλώς ένα κάλυμμα για το φορτίο mRNA, όπως γράφει ο ιστότοπος Noqreport.

Τα εμβόλια mRNA από την Pfizer και τη Moderna χρησιμοποιούν LNP για να εισάγουν αλληλουχίες πρωτεΐνης ακίδας mRNA στα ανθρώπινα κύτταρα. Τα ανθρώπινα κύτταρα θα παράγουν πρωτεΐνες ακίδας μετά τη λήψη των αλληλουχιών mRNA, οι οποίες στη συνέχεια θα προκαλέσουν μια ανοσολογική απόκριση.

Αρχικά, σχεδιάστηκε για τα LNP να εισάγουν κρυφά αλληλουχίες mRNA που θα προκαλούσαν τα κύτταρα να δημιουργήσουν πρωτεΐνες ακίδας και ως εκ τούτου να αναπτύξουν ανοσία στον ιό. Ωστόσο, πολυάριθμες έρευνες σε ποντίκια έχουν πλέον ανακαλύψει ότι τα LNP, παρόλο που διαφημίζονται ως αβλαβή και μη τοξικά, είναι αντ’ αυτού πολύ φλεγμονώδη. Αυτά τα νανοσωματίδια είναι εξαιρετικά μακράς διάρκειας και μπορούν να παραμείνουν στο σώμα για 20 έως 30 ημέρες.

Είναι πιθανό να παραμείνουν στο σώμα και να συνεχίσουν να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο τελικά θα φθαρεί και θα καταστεί μη ανταποκρινόμενο. Σε παρόμοια συμπεράσματα κατέληξε και η έρευνα του Thomas Jefferson.

Κάνοντας ένεση σε ζώα με τα πανομοιότυπα LNP που βρέθηκαν στα εμβόλια της Pfizer -μερικά ποντίκια έλαβαν ακόμη και δύο δόσεις- οι ερευνητές εξέτασαν πώς τα LNP επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ανοσολογικές αποκρίσεις και η φλεγμονή στα ποντίκια δεν είναι απόλυτοι δείκτες του τι θα συμβεί στους ανθρώπους.

 

Ωστόσο, τα ποντίκια έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας των φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση. Τα συμπτώματα της ανοσολογικής δυσλειτουργίας είναι μια ένδειξη πιθανών κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ποντίκια που έλαβαν δύο δόσεις είχαν ασθενέστερη ανοσολογική απόκριση στη δεύτερη ένεση από τα ποντίκια που έλαβαν μόνο μία δόση.

«Η πλατφόρμα εμβολίου mRNA-LNP (νανοσωματίδια) προκαλεί μακροπρόθεσμες απροσδόκητες ανοσολογικές αλλαγές που επηρεάζουν τόσο τις προσαρμοστικές ανοσολογικές αποκρίσεις όσο και την ετερόλογη προστασία έναντι λοιμώξεων», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η προέκθεση σε νανοσωματίδια mRNA μειώνει τον εγγενή αριθμό κυττάρων. Τα ποντίκια που έλαβαν δύο δόσεις ενέσεων LNP είχαν λιγότερα έμφυτα ανοσοκύτταρα, τα οποία είναι τα κύρια ανοσοκύτταρα. Με την ένεση σε ποντίκια με διάφορες παραλλαγές LNP, οι συγγραφείς ήλπιζαν να μάθουν πώς τα LNP που περιέβαλαν το mRNA επηρέασαν τα ποντίκια. Τα ποντίκια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, καθεμία από τις οποίες έλαβε δύο ενέσεις με διάφορες ουσίες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software