x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Public Issue: Το 75% θεωρεί υπεύθυνο τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Παρά την προσπάθεια αρκετών ΜΜΕ να δείξουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πληγεί όσο φαίνεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών, η τελευταία έρευνα της Public Issue δείχνει είναι ότι η «σκιά» που καλύπτει το Μέγαρο Μαξίμου είναι μάλλον έντονη.

Συγκεκριμένα την ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών καταλογίζουν τρεις στους τέσσερις Έλληνες, αλλά και 1 στους 3 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 54% των ερωτηθέντων ζητά και την παραίτησή του.

 
Η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter 3 tweets στα οποία αποτυπώνει την ουσία των αποτελεσμάτων της τελευταίας έρευνας.

Σύμφωνα με αυτά:

Ακρίβεια και υποκλοπές φορτίζουν έντονα το πολιτικό κλίμα.

 

«Οργή/αγανάκτηση» αισθάνεται 1 στους 3 πολίτες (33%) για την κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα του Πολιτικού Βαρόμετρου 190 της Public Issue (Πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα, 1.000, 17+, 24-25/8/22)»

«Στο σύνολο, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη απέναντι στο ερώτημα της παραίτησης του πρωθυπουργού: 54% θεωρούν ότι πρέπει να παραιτηθεί, 40% διαφωνούν.

 

Ταυτόχρονα, καταγράφεται πολιτική απομόνωση, αλλά και καθολική συσπείρωση της ΝΔ (96%)».

«Συνολικά 3 στους 4 Έλληνες πολίτες (75%), αλλά και 1 στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ (35%) πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσωπική πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων».

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software