x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

1.200 επιστήμονες διαβεβαιώνουν: «Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μετά την κόντρα με τη Ρωσία, αναγκάζονται να επιστρέψουν στις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες των πληθυσμών τους. Ο Μακρόν μάλιστα επανεργοποίησε πυρηνικό σταθμό τον οποίο είχε κλείσει ακολουθώντας οικολογικές συνταγές.

Ευθύς μετά την εκλογή του, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, έκλεισε τουλάχιστο τέσσερις λιγνιτικές μονάδες, εκτελώντας εντολές των Βρυξελλών για απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028. Στερνή μου γνώση…Οσοι συνήργησαν στην αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της Ελλάδας πρέπει να λογοδοτήσουν. Μήπως είναι κ. πρωθυπουργέ να επανεθνικοπιήσουμε τη ΔΕΗ αντί να μοιράζουμε επιδοτήσεις που τελικά καταλήγουν στις τσέπες των παρόχων; Ε.Δ.Ν.]

Δημοσίευμα σε καθαρεύουσα πριν μισό και πλέον αιώνα: Καύσων 45,4 βαθμών υπό σκιάν στη Λάρισα, στις 25 Ιουλίου 1965.

 

Αλλά τότε δεν είχε εφευρεθεί η κλιματική αλλαγή και προπαντός δεν είχε γεννηθεί ακόμη… η μεγάλη «ιέρειά» της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Πολλοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης και μέρος της επιστημονικής κοινότητας, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στον κόσμο: υπερβολικά κύματα καύσωνα, ξηρασία, λιώσιμο παγετώνων, κ.λπ. Τώρα, μια ομάδα, με επικεφαλής τον κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Φυσικής (1973), καθηγητή Ivar Giaver, συγκέντρωσε την υποστήριξη 1.200 διάσημων επιστημόνων και ακαδημαϊκών στην Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα (WCD). Γράφτηκε και συζητήθηκε από την Climate Intelligence, έναν οργανισμό που δημιουργήθηκε το 2019 από τον καθηγητή γεωφυσικής Guus Berkhout και τον επιστημονικό δημοσιογράφο Marcel Crok. Το κύριο μήνυμα αυτής της διακήρυξης είναι: «δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα». Αρκετά για να προκαλέσει μια δίκη μαγείας στην υπερδιεγερμένη ατμόσφαιρα πολλών πολιτικών συζητήσεων (στη Δύση).

Όταν οι πολιτικοί κάνουν… επιστήμη

Με αυτή τη διακήρυξη, με ημερομηνία 27 Ιουνίου, οι υπογράφοντες απευθύνουν μια προειδοποίηση προς τους παγκόσμιους ηγέτες. Οι επιστήμονες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η κλιματική επιστήμη βασίζεται πλέον σε «προσωπικές πεποιθήσεις και πολιτικές ατζέντες» και όχι σε επιστημονικά δεδομένα.

 

Ένας από τους συντάκτες της δήλωσης, ο φυσικός της ατμόσφαιρας Richard Lindzen, αποκάλεσε ακόμη και τις τρέχουσες προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη “παράλογες” στον ιστότοπο του Ηνωμένου Βασιλείου The Daily Sceptic.

Επίσης, σύμφωνα με αυτή τη διακήρυξη, η επιστήμη του κλίματος «θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι πιο επιστημονικές». Πράγματι, σύμφωνα με το ίδιο ντοκουμέντο, οι επιστήμονες θα πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά για αυτές τις αβάσιμες και υπερβολικές προβλέψεις σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι πολιτικοί, από την άλλη, πρέπει να σκέφτονται το κόστος που δημιουργεί η εφαρμογή των πολιτικών τους μέτρων.

Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε έναν νόμο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο που ονομάζεται νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act). Περιλαμβάνει ιδίως την υποστήριξη της ανάπτυξης πράσινων ενεργειών με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2030. Αυτός ο λογαριασμός θα κοστίσει στους φορολογούμενους 368 δις δολάρια.

Ωστόσο, τα πολιτικά μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί δεν κατέστησαν δυνατή την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν, αναφέρει η διακήρυξη. Υπενθυμίζουμε ότι, όταν ο Μπάιντεν ήταν ακόμη αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, η κυβέρνηση επιδότησε την «πράσινη» ενέργεια μέσω ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων και φορολογικών ελαφρύνσεων. Το 2009, ο ίδιος ο Μπάιντεν ανακοίνωσε μια εγγύηση δανείου 535 εκ. δολαρίων για την εταιρεία ηλιακών πάνελ Solyndra, μαζί με 700 εκ. δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου. Η όλη εγκατάσταση προβλεπόταν να τροφοδοτήσει περισσότερα από μισό εκατομμύριο σπίτια με ηλεκτρική ενέργεια. Δυστυχώς, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση δυο χρόνια αργότερα.

 

«Οι πέτρες της πείνας» δεν πρωτοεμφανίστηκαν αυτό το καλοκαίρι στην κοίτη του Ρήνου. Ξηρασίες, όπως αποτυπώθηκαν στις «πέτρες της πείνας», επικράτησαν από παλαιοτάτων χρόνων: 1417, 1616, 1707, 1746, 1790, 1800, 1811, 1830, 1842, 1868, 1892 και 1893.

Σημειώστε ότι το 2021, ο Steven Koonin, υφυπουργός Επιστήμης [στο υπουργείο Ενέργειας] στην κυβέρνηση Ομπάμα, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Unsettled στο οποίο υποστηρίζει ότι «η επιστήμη είναι ανεπαρκής για να κάνει χρήσιμες προβλέψεις σχετικά με το πώς θα αλλάξει το κλίμα τις επόμενες δεκαετίες και πολύ περισσότερο για τις ενέργειες θα χρειαστεί να κάνουμε».

Η υπερθέρμανση

 

Σύμφωνα με τους υπογράφοντες, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των πραγματικών γεγονότων και των προβλέψεων. Η κατανόηση της κλιματικής αλλαγής είναι λάθος. Η δήλωση υποστηρίζει ότι το κλίμα της Γης ποικίλλει, με ψυχρές και θερμές περιόδους, από τότε που υπάρχει ο πλανήτης και ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βιώνουμε μια περίοδο θέρμανσης».

Πράγματι, αποδεικνύεται ότι από το τέλος της Μικρής Εποχής των Παγετώνων, στην καρδιά του 19ου αιώνα, η αύξηση της θερμοκρασίας της γης είναι πολύ χαμηλότερη από τις προβλέψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι το καινούριο. Επί του παρόντος, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια περίοδο υπερθέρμανσης και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Σύμφωνα με τους υπογράφοντες, η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν εντείνει τις ξηρασίες ή τις φυσικές καταστροφές. Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία «ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει ή κάνει συχνότερους τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και τις άλλες φυσικές καταστροφές… Δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη.»

 

Οι επιστήμονες τόνισαν επίσης σε αυτό το έγγραφο ότι «το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος». Αντιθέτως, είναι ένα ευεργετικό αέριο για τη φύση και τη γεωργία. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα στοιχείο «απαραίτητο για όλη τη ζωή στη γη», τροφοδοτεί τα φυτά. Έτσι, αυτοί οι επιστήμονες είναι ενάντια σε πολιτικά μέτρα που στοχεύουν στη μείωση του ρυθμού CO2.

Στην Ιταλία, ο ομότιμος καθηγητής Antonino Zichichi, αυτός που ανακάλυψε την πυρηνική αντιύλη, και μεταξύ αυτών που υπέγραψαν αυτή τη δήλωση, ηγήθηκε μιας προσπάθειας και 48 Ιταλοί επιστήμονες υπόγραψαν μια δήλωση ότι η ανθρώπινη ευθύνη για την κλιματική αλλαγή είναι «άδικα υπερβολική και ότι οι καταστροφικές προβλέψεις δεν είναι ρεαλιστικές».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software