x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ρωσία: O Αρμαγεδδώνας δεν έχει έρθει ακόμη, όμως ήχησε ο πρώτος άγγελος

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασε την ελπίδα ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί…

Η Αποκάλυψη στον κόσμο δεν έχει ακόμη αρχίσει, αλλά «τουλάχιστον ήχησε ο πρώτος άγγελος».
Αυτή τη γνώμη εξέφρασε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI την Παρασκευή 26 Αυγούστου ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev.
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και ότι η κατάσταση θα μπορούσε να διατηρηθεί σε ελεγχόμενα επίπεδα.
«Αν κάνουμε μια βιβλική σύγκριση και θυμηθούμε τα λόγια του Ιωάννη του Θεολόγου από την Αποκάλυψη, δηλαδή από την Αποκάλυψη, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο πρώτος άγγελος ήχησε, και έγινε χαλάζι και φωτιά.

Ακούστηκε άγγελος.
Αλλά η αποκάλυψη δεν έχει έρθει ακόμα και ελπίζω να μην έρθει.
Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και η πολιτική της χώρας μας στοχεύει ακριβώς σε αυτό» είπε ο Μedvedev.

Τέσσερις λόγοι για τη χρήση πυρηνικών

 

Πάντως, ο Medvedev μίλησε για τέσσερις λόγους που μπορεί να αναγκάσουν τη Ρωσία να κάνει χρήση πυρηνικών.
Όπως είπε, η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο σε τέσσερις συγκεκριμένες καταστάσεις που δεν αποτελούν μυστικό.
«Υπάρχει ένα έγγραφο που ονομάζεται “Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής”.
Και εκεί στην παράγραφο 19, αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν τέσσερις λόγοι για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Λοιπόν, για το ενδιαφέρον και για το γαλλικό κοινό, θα τους απαριθμήσω.
Εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων, χρήση πυρηνικών όπλων, πλήγμα κρίσιμης σημασίας υποδομή που ελέγχει τα πυρηνικά όπλα ή άλλες ενέργειες που απειλούν την ύπαρξη του ίδιου του κράτους. Μέχρι στιγμής, τέτοιες ενέργειες δεν έχουν παρατηρηθεί», είπε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Τόνισε περαιτέρω ότι η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τακτικά πυρηνικά όπλα ή όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο, «σε αντίθεση με τα κράτη του ΝΑΤΟ , τα οποία τα τελευταία 20-30 χρόνια τα χρησιμοποίησαν αρκετά ενεργά τόσο στη Γιουγκοσλαβία όσο και στο Ιράκ».
«Από αυτή την άποψη, πρέπει πρώτα να δούμε τι έκαναν οι δυτικές χώρες σε ορισμένες καταστάσεις», συνέχισε ο Medvedev.
Τέλος, τόνισε ότι η Ρωσία είναι μια χώρα με χιλιόχρονη ιστορία και το μεγαλύτερο πυρηνικό δυναμικό, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Αν το Κίεβο αποκηρύξει το ΝΑΤΟ…»

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Medvedev ότι η άρνηση του Κιέβου να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ «δεν αποτελεί πλέον επαρκή προϋπόθεση για την ειρήνη», επειδή η Ρωσία χρειάζεται πλέον περαιτέρω «εγγυήσεις ασφάλειας».
Προσέθεσε δε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για τη Μόσχα να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων σε αυτό που οι Ρώσοι αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software