x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ν. Κορέας - ΗΠΑ εν μέσω ανησυχίας για τις πυραυλικές δοκιμές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, επιδιώκοντας να ενισχύσουν την ετοιμότητά τους έναντι της Βόρειας Κορέας, η οποία φέρεται έτοιμη από την πλευρά της για νέες πυραυλικές δοκιμές.

 
 

Οι θερινές στρατιωτικές ασκήσεις, που φέτος μετονομάστηκαν σε «Ulchi Freedom Shield» και έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται στον απόηχο της δέσμευσης του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ (ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο) να αυξήσει τη δύναμη αποτροπής της χώρας του απέναντι στη βορειοκορεατική απειλή.

Οι ασκήσεις είχαν μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19 και καθώς ο προκάτοχος του Γιουν επεδίωκε να αναβιώσει τον διάλογο με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, που χαρακτήριζε τα στρατιωτικά γυμνάσια «πρόβα εισβολής».

 

Την προηγούμενη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ από την πόλη Οντσόν (δυτικά), αφότου Νότια Κορέα και ΗΠΑ ξεκίνησαν την προκαταρκτική εκπαίδευση για τις ασκήσεις. Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πραγματοποιήσει φέτος πολλές πυραυλικές δοκιμές και φέρεται έτοιμο να προχωρήσει στην έβδομη πυρηνική δοκιμή του ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με αξιωματούχους της Σεούλ.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος έχει δηλώσει ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Πιονγκγιάνγκ με αντάλλαγμα την αποπυρηνικοποίηση, αλλά η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει εμφατικά την προσφορά του.

 

Στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών της Βόρειας Κορέας, η Σεούλ επισπεύδει την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αναχαίτισης πυραύλων.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πραγματοποίησαν πρόσφατα κοινή στρατιωτική άσκηση στα ανοικτά της Χαβάης για την αναχαίτιση εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software