x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βρετανία: Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε και τμήμα της Ουαλίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε σήμερα τμήμα της Ουαλίας από τις αρχές της Βρετανίας, μία εβδομάδα μετά τη λήψη του μέτρου αυτού στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας.

Η απόφαση αυτή, η οποία αφορά το νοτιοδυτικό τμήμα της Ουαλίας, κυρίως γύρω από τις πόλεις Σουάνzι και Λανέλι, ανοίγει το δρόμο για την επιβολή σε τοπικό επίπεδο περιορισμών στην κατανάλωση νερού, οι οποίοι ίσχυαν ήδη σε ορισμένα μέρη.

Η λήψη του μέτρου αυτού αποφασίστηκε μετά την πιο ξηρή άνοιξη και αρχές του καλοκαιριού στην περιοχή αυτή εδώ και 40 χρόνια.

Τον Ιούλιο, σημειώθηκε μόνον το 65,5% του συνηθισμένου μέσου όρου βροχοπτώσεων και η στάθμη ορισμένων ποταμών είναι “ασυνήθιστα χαμηλή”, σύμφωνα με την ουαλική υπηρεσία φυσικών πόρων (NRW).

 

Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε στις 12 Αυγούστου η πλειονότητα των περιοχών της Αγγλίας, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της.

Κατά συνέπεια, περιορισμοί στην χρήση νερού θα τεθούν σε εφαρμογή στο Λονδίνο από τις 24 Αυγούστου.

Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στην βρετανική πρωτεύουσα και την Οξφόρδη, στα δυτικά, δεν θα μπορούν κυρίως να ποτίσουν πλέον τους κήπους τους, να γεμίσουν τις πισίνες τους, μικρές ή μεγάλες, να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους, τα τζάμια ή τις αυλές τους χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος.

Μολονότι υπάρχει περισσότερη υγρασία τις τελευταίες μέρες στη Βρετανία, θα χρειαστεί να βρέξει πολύ κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα για να αναπληρωθούν οι υδροφόροι ορίζοντες, σύμφωνα με τις αρχές.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software