x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αναπόφευκτη η πολιτική θύελλα σε Ιταλία, ΗΠΑ, Ευρώπη που αλλάζει το πολιτικό σκηνικό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μεγάλες ανατροπές - στα όρια της πολιτικής θύελλας - αναμένεται να σημειωθούν στο πολιτικό σκηνικό διεθνώς, ανατροπές που θα επιφέρουν ουσιώδεις αλλαγές στην πολιτική κατεύθυνση που λαμβάνουν οι εξελίξεις…
Οι δημοκρατικοί στις ΗΠΑ αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, όχι μόνο απέτυχαν να διαχειριστούν τον πληθωρισμό, μηχανορραφούν για να εμποδίσουν τον Trump να είναι υποψήφιος το 2024 αλλά η ήττα είναι προ των πυλών.
Ακόμη και στην φυλακή ο Trump μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος, ενώ στις προκριματικές εκλογές που διεξάγονται στις ΗΠΑ όσοι εναντιώθηκαν στον Trump ηττήθηκαν… βαριά.
Στην Ιταλία ο κεντρο-σοσιαλιστής Draghi οδηγήθηκε σε παραίτηση, παρουσιάστηκε ως η λύση στο ιταλικό πρόβλημα και η κατάληξη ήταν μια από τα ίδια…

 
 

Στην Γερμανία το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Καγκελάριου Scholz βρίσκεται υπό δημοσκοπική κατάρρευση, υπό την διοίκηση του παρουσιάστηκε η Γερμανία αδύναμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση του φυσικού αερίου… ενώ οι πράσινοι που συμμετέχουν στην κυβερνητικό συνασπισμό αντέχουν…
Σε όλη την Ευρώπη τα κόμματα που απλά σύρθηκαν πίσω από τους αμερικανούς στο Ουκρανικό δέχονται πιέσεις, ενώ σε όλες τις χώρες τα εθνικιστικά κινήματα ανακάμπτουν, βλέπε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σκανδιναβικά κράτη κ.α.
Στην Ρωσία ο Putin ελέγχει πλήρως την κατάσταση και παρά την προπαγάνδα… ότι ο ρωσικός στρατός ηττάται μετά τα χτυπήματα δολιοφθοράς των Ουκρανών στην Κριμαία… η πραγματικότητα είναι ότι το 25% των εδαφών της Ουκρανίας βρίσκεται σε ρωσικά χέρια…

Αυτές οι ανατροπές… που στην Ιταλία θα έχουν ως αποτέλεσμα μετά τις 25 Σεπτεμβρίου να σχηματιστεί η πρώτη αμιγώς εθνικιστική – δεξιά κυβέρνηση με Meloni, Salvini και Berlusconi οι οποίοι από κοινού θα κατέχουν το 50% του εκλογικού σώματος.
Θα κυριαρχήσουν περισσότερο εθνικές ιδέες, εξέλιξη που προφανώς θα έχει επίδραση και στην στάση των Βρυξελλών σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα.
Στις αρχές Νοεμβρίου 2022 διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Τα ποσοστά αποδοκιμασίας του Biden του αμερικανού προέδρου είναι εντυπωσιακά οι αρνητικές ψήφοι είναι 20% περισσότερες από τις θετικές.
Οι δημοκρατικοί θα χάσουν, εξέλιξη που θα επηρεάσει καίρια την θητεία Biden για τα επόμενα δύο χρόνια έως τις εκλογές του 2024.

Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα;

Το κύμα αλλαγών θα χτυπήσει και την Ελλάδα.
Μπορεί ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να αντέχουν δημοσκοπικά αλλά νομοτελειακά, ανακύπτουν θέματα τα οποία μπορεί να έχουν απρόβλεπτη πολιτική εξέλιξη όπως οι υποκλοπές.
Για τον Μητσοτάκη… οι υποκλοπές σημαίνει ότι έχασε τον μοναδικό του πολιτικό εταίρο όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές στα μέσα του 2023 και δεν θα έχει η Νέα Δημοκρατία αυτοδυναμία.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης θα έχουν κάθε λόγο να μην συνεργαστούν με τον Μητσοτάκη… που η κυβέρνηση του παρακολουθούσε τα τηλέφωνα πολιτικών αντιπάλων του.
Ποιος θα συγκυβερνήσει με την Νέα Δημοκρατία;
Το πολιτικό ρίσκο αυξάνεται και πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό αδιέξοδο ή ακόμη χειρότερα σε πολιτικό χάος.
Θα υπάρξουν πολλά επεισόδια από εδώ και πέρα όπου θα δοκιμαστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Κάτω από οποιαδήποτε σενάριο, η κυβέρνηση της ΝΔ θα βγει ζημιωμένη και αυτή η πολιτική παράμετρος δεν πρέπει να υποτιμηθεί ή υποβιβαστεί στην οικονομική, πολιτική και χρηματιστηριακή ανάλυση το επόμενο διάστημα....

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software