x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους Έλληνες: Δεκάδες καταστήματα αλλοδαπών ήταν ανοιχτά τον Δεκαπενταύγουστο!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους Έλληνες, καθώς οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονος για τα καταστήματα αλλοδαπών που ήταν ανοιχτά ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο είναι πολλές δεκάδες. 

 

Σύμφωνα με τους κατοίκους, όπως σε κάθε υποχρεωτική αργία κάθε χρόνο, προχώρησαν και εκείνο το μεσημέρι σε καταγγελία στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονος, για 64 καταστήματα αλλοδαπών σε μια συγκεκριμένη περιοχή του 6ου δημοτικού διαμερίσματος που ήταν ανοιχτά, ζητώντας να οργανωθεί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, να εφαρμοστεί ο νόμος, να επιβληθούν οι κυρώσεις, να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους παραβάτες.

Όπως τονίζουν, είχε προηγηθεί επιστολή για τον ίδιο λόγο μία εβδομάδα νωρίτερα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε να υπάρχει χρόνος να οργανωθεί η επιχείρηση. Όμως, τι συνέβη τελικά;

 

Η αφήγηση του κατοίκου και μέλους της επιτροπής κατοίκων της περιοχής Γιάννη Παγώνη είναι χαρακτηριστική: «Καλώ την Άμεση Δράση, την οποία είχε ενημερώσει ο αξιωματικός υπηρεσίας, και τους ρωτώ τι έχουν κάνει, μια και όλα τα μαγαζιά είναι ακόμη ανοιχτά». Η απάντηση της Άμεσης Δράσης, όπως την παραθέτει, ήταν η εξής: «Ήταν μεγάλος ο αριθμός των καταστημάτων και δεν μπορούσαμε να επιληφθούμε… Ενημερώσαμε, όμως, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, η οποία είναι αρμόδια να οργανώσει μια τέτοια επιχείρηση».

 

Ο πολίτης συνέχισε καλώντας τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και υποβάλλοντας το ίδιο ερώτημα. Ωστόσο, η απάντηση που δόθηκε και από εκεί δεν ήταν ιδιαίτερα διαφορετική: «Δεν έχουμε κάνει κάτι, αλλά ενημερώσαμε τον αξιωματικό υπηρεσίας τι πρέπει να κάνει». «Ξέρετε τι οδηγίες του έδωσαν; Να καλέσει το 100 και τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία τελευταία δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτόφωρα», συνεχίζει ο κ. Παγώνης, συμπεραίνοντας -δικαίως- πως έγινε «μπαλάκι από υπηρεσία σε υπηρεσία».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software