x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο... "πατριώτης" Βορίδης διορίζει ξένους προϊσταμένους στις δημόσιες υπηρεσίες!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών ορίζεται πως οι ξένοι υπήκοοι θα διορίζονται σε θέσεις ευθύνης στο ελληνικό δημόσιο. Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Βουλή. Ουσιαστικά οι Γερμανοί με την τροπολογία Βορίδη θα μπουν από την πίσω πόρτα (για την ακρίβεια από τον φεγγίτη) στο κράτος και θα διοικούν τις υπηρεσίες του!

Οι αλλοδαποί θα καταλάβουν τις θέσεις των Ελλήνων! Συγκεκριμένα η ρύθμιση του Μάκη Βορίδη αναφέρει ότι οι πολίτες κρατών μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης που διορίζονται ή προσλαμβάνονται δύνανται να επιλέγονται και να ασκούν καθήκοντα «προϊσταμένου, διευθυντή, γενικού διευθυντή κ.λπ. στις προβλεπόμενες στον οικείο φορέα θέσεις ευθύνης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους Έλληνες πολίτες».

Πλέον το ελληνικό Δημόσιο θα γεμίσει με αλλοδαπούς πολίτες και μάλιστα με την υπογραφή Βορίδη!

Το μόνο που άφησε για την χώρα μας και τους Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους ο κ. Βορίδης είναι ο καθορισμός κάποιων συγκεκριμένων θέσεων ευθύνης που θα διορίζονται μόνο Έλληνες επειδή σε αυτές τις θέσεις «οι αρμοδιότητές τους συνεπάγονται άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας και άσκηση καθηκόντων που έχουν ως αντικείμενο τη διασφάλιση των γενικών συμφερόντων του κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων».

Κυβερνητικές πηγές, αντιλαμβανόμενες το μείζον ζήτημα που δημιουργείται, δικαιολογούσαν την τροπολογία Βορίδη ως προσαρμογή της χώρας σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. «Στόχος είναι η αντιμετώπιση της εκτιμώμενης παραβίασης από χώρα μας του δικαίου της ΕΕ και η αποφυγή των επαπειλούμενων κυρώσεων», αναφέρεται στην τροπολογία.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν εξέδωσε στις 12 Νοεμβρίου αιτιολογημένη γνώμη κατά της Ελλάδας δίνοντας διορία 2 μηνών για να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες, επειδή η χώρα μας θέτει ως προϋπόθεση την ελληνική ιθαγένεια για να διορίσει σε θέσεις ευθύνης.

Που θα διορίζονται οι αλλοδαποί; Ο κατάλογος είναι αποκαλυπτικός:

α. Δημόσιες υπηρεσίες,
β. νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου,
γ. οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης κάθε βαθμού,
δ. δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς,
ε. νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν κράτος
στ. νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν σε ΝΠΙΔ του κράτους

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software