x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Καπραβέλος ο πρώτος: Ζητά να επιστρέψουν οι απαγορεύσεις – Υποχρεωτικές μάσκες και εμβόλια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αυτό που ψέλλιζαν μέχρι στιγμής οι περισσότεροι κυβερνητικοί «ειδικοί» ήρθε να το πει με ξεκάθαρο τρόπο ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος έτσι και αλλιώς από την αρχή της πανδημίας ζητούσε διαρκώς όλο και πιο ακραία μέτρα. 

 
Ο Νίκος Καπραβέλος είναι ο πρώτος που ζήτησε ανοιχτά να επιστρέψουν οι απαγορεύσεις που είχαμε τους προηγούμενους μήνες, λόγω του Covid-19, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην τέταρτη δόση.

Για το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας έκανε λόγο ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος σημειώνοντας πως ο σκληρός δείκτης θανάτων και κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ εξέφρασε τον φόβο του και για το 7ο κύμα που εκτιμάται να ξεκινήσει τέλη φθινοπώρου με αρχές χειμώνα.

 «Ο χειμώνας που έρχεται πρέπει να βάλουμε ξανά με προσοχή τα υγειονομικά πρωτόκολλα» τόνισε.
 Ερωτώμενος για τα σχολεία και τη χρήση μάσκας, απάντησε πως το κυριότερο μέσο προστασίας είναι οι μάσκες και ύστερα τα εμβόλια, όπου σημείωσε πως παρατηρείται μια καθυστέρηση στις ευπαθείς ομάδες.

Τόνισε την αναγκαιότητα της 4ης δόσης η οποία προσφέρει προστασία άνω του 95% στις ευπαθείς ομάδες, σημείωσε ωστόσο πως οι νεότερες ηλικίες καλό είναι να αναμένουν την επικαιροποίηση της Επιτροπής Εμβολιασμού.

 

«Δεν πιεζόμαστε, δεν υπήρξε ανησυχητική πίεση στις ΜΕΘ το καλοκαίρι που μας πέρασε» είπε αναφορικά με την κατάσταση στις εντατικές, ωστόσο τόνισε πως είναι λάθος να μετρά κανείς τη δυναμική της πανδημίας με την πίεση στα νοσοκομεία.

«Ο σκληρός δείκτης, αυτός που πρέπει να αποτραπεί είναι οι θάνατοι» συμπλήρωσε.

«Είναι χρήσιμο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις μάσκες και κατά την άποψή μου να διατίθενται δωρεάν σε αεροπλάνα και πλοία» δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας για την επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενόψει χειμώνα.

 

Τόνισε πως η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους το χειμώνα πρέπει να γίνει υποχρεωτική και να μην αφορά την ατομική ευθύνη του καθενός.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software