x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ιερουσαλήμ: Πυροβολισμοί σε λεωφορείο στο κέντρο της – Οκτώ οι τραυματίες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος – Οι δυο τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση – Χαιρέτισε την επίθεση η Χαμάς, αλλά δεν ανέλαβε την ευθύνη

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον λεωφορείου νωρίς σήμερα στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και υπηρεσία άμεσης βοήθειας.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε για πυρά εναντίον λεωφορείου κοντά στον Τάφο του Δαυίδ (…). Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο και αναζητούν ύποπτο που τράπηκε σε φυγή», ανέφερε αρχικά η αστυνομία του Ισραήλ.

 

«Ο τρομοκράτης βρίσκεται στα χέρια μας», δήλωσε αργότερα στον κρατικό ραδιοσταθμό ο Καν Ελί Λεβί, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε ότι στον χώρο, κοντά στο Τείχος των Δακρύων, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σε κίνδυνο η ζωή μιας εγκύου

 

Η Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ («Το κόκκινο αστέρι του Δαυίδ», ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας ομόλογη του Ερυθρού Σταυρού), έκανε λόγο για επτά τραυματίες, δύο σοβαρά, ενώ η αστυνομία μίλησε για οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Σααρέι Τσεντέκ στην Ιερουσαλήμ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ιατρικές ομάδες χρειάστηκε να προχωρήσουν σε καισαρική επέμβαση σε μια έγκυο που τραυματίσθηκε κατά την επίθεση.

«Παραμένει διασωληνωμένη και σε σοβαρή κατάσταση. Το βρέφος γεννήθηκε και είναι σε σταθερή κατάσταση», διευκρίνισε.

 

«Όλοι αυτοί, που θέλουν να μας κάνουν κακό, πρέπει να ξέρουν πως θα πληρώσουν το τίμημα για κάθε επίθεση στους πολιτες μας», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ.

Από την πλευρά του, το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας, χαιρέτισε μια «ηρωική επιχείρηση», χωρίς όμως να αναλάβει επισήμως την ευθύνη γι’ αυτή. «Ο λαός μας θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να πολεμάει τον κατακτητή με όλα τα μέσα», ανέφερε η Χαμάς στην ανακοίνωσή της.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software