x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τουρκία: Ακυρώθηκε το πανηγύρι της Παναγίας στην Ίμβρο μετά από «διαμαρτυρίες» - Αντιδράσεις από την απόφαση

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αρκετά δημοσιεύματα αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ στην Τουρκία, αναφέρονται στην ακύρωση της εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Με τίτλο «Το διάσημο πανηγύρι της Παναγίας στην Ίμβρο ακυρώθηκε σε συνέχεια διαμαρτυριών», η ιστοσελίδα Gercek Gundem αναφέρει πως το πανηγύρι ακυρώθηκε μετά από διαμαρτυρίες στο CIMER (Cumhurbaskanl?g? Iletisim Merkezi), το Γραφείο Επικοινωνίας της Προεδρίας.

 

Ο Εκπαιδευτικός και Μορφωτικός Σύνδεσμος Ίμβρου στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως «είμαστε εναντίον της εμπορευματοποίησης της εκδήλωσης το οποίο πραγματοποιείται συλλογικά εδώ και εκατοντάδες χρόνια».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, στο πανηγύρι που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου και τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε φέτος ο εκπαιδευτικός και μορφωτικός σύνδεσμος, συμμετέχουν χιλιάδες άτομα από την Τουρκία και την Ελλάδα.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα χρησιμοποιούνταν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Ίμβρου και για τις ανάγκες των Αγριδίων (Tepekoy) όπου και πραγματοποιείται το πανηγύρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδέσμου «πληροφορηθήκαμε με θλίψη πως διάφορες διαμαρτυρίες υπήρξαν σχετικά με την οργάνωση του πανηγυριού, το οποίο προετοιμάσαμε με την άδεια του Γραφείου του Επάρχου Ίμβρου. Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην εμπορευματοποίηση του πανηγυριού που πραγματοποιείται συλλογικά εδώ και εκατοντάδες χρόνια».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software