x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πατριάρχης Κύριλλος- Το παρασκήνιο και ο συμβολισμός των βρετανικών κυρώσεων

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Μια σύγκρουση θρησκευτικών αξιών, μεταξύ ανατολικού και δυτικού κόσμου, φέρεται να επιχειρούν να επιχειρούν να δημιουργήσουν οι πρόσφατες βρετανικές κυρώσεις κατά του Πατριάρχη Κύριλλου.
 
Ο κύβος ερρίφθη όταν το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε έναν νέο κατάλογο Ρώσων που υπόκεινται σε οικονομικές κυρώσεις. Μαζί με άλλους 11 Ρώσους περιλαμβάνεται και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. 
 
Όλα δείχνουν ότι η χρήση περιοριστικών μέτρων κατά του Πατριάρχη Κύριλλου αντιπροσωπεύει ένα νέο στάδιο κλιμάκωσης στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. 
 
Οι κυρώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν τις ξένες δραστηριότητες του Πατριαρχείου Μόσχας. Ωστόσο, οι πολιτικές συνέπειες είναι πολύ πιο σημαντικές. 
 
Είτε το θέλει είτε όχι, το Λονδίνο προσθέτει μια θρησκευτική διάσταση στη σύγκρουση.  Η θρησκεία είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, ικανό να θερμαίνει κάθε σύγκρουση με ανεξέλεγκτη ταχύτητα.
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ένα εχθρικό μέτρο εναντίον ενός θρησκευτικού ηγέτη θα ρίξει αναπόφευκτα... λάδι στη φωτιά. Θα διευρύνει τις διαστάσεις της σύγκρουσης, μετατοπίζοντάς την στη σφαίρα των θρησκευτικών συναισθημάτων.
 
Όλα δείχνουν ότι οι Βρετανοί έχουν πολλά προηγούμενα με τους Ρώσους, από μικρά έως μεγαλύτερα ζητήματα. Η φερόμενη υπόθεση δηλητηρίασης του Σκριπάλ το 2018, οι εκατέρωθεν απειλές και ενέργειες για την λειτουργία των βρετανικών και ρωσικών ΜΜΕ.
 
η κατηγορία ότι Ρώσοι πράκτορες, έκλεψαν την πατέντα του βρετανικού εμβολίου Astra zeneca, η κατηγορία ότι βρετανικό πλοίο παραβίασε τα ρωσικά σύνορα, το 2021, οι απελάσεις διπλωματών είναι μόλις μερικά από τα βαριά θέματα τριβής των βρετανορωσικών σχέσεων.
 
Όπως όλοι θυμόμαστε, σε αντίθεση με τους Βρετανούς -που είναι πλέον εκτός ΕΕ-, η ευρωπαϊκή απάντηση σκόνταψε προ ολίγων ημερών στο Βέτο του Ούγγρου πρωθυπουργού, του Βίκτορ Όρμπαν.
 
Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι σκέφτηκε και κατάφερε να κρατήσει εκτός κυρώσεων τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και να διασώσει το κύρος της ΕΕ εντέλει και πάνω απ’ όλα ένας χριστιανός άλλου δόγματος, αφού ο «Ούγγρος Πούτιν» είναι καλβινιστής.
 
Οξύμωρο είναι ότι κανείς από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου δεν κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος του και να ζητήσει να μείνουν εκτός πολιτικής όλοι οι θρησκευτικοί παράγοντες, εκτός του νέου ψυχρού πολέμου που εξυφαίνεται.
 
Όχι μόνο δεν το σκέφτηκαν, δεν ανέλαβαν την οποιαδήποτε σχετική πρωτοβουλία. Κάτι που αποτελεί παράδοξο καθώς η Ελλάδα έχει στήσει ολόκληρο....Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας που υποτίθεται ότι εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και κατανόηση του πεδίου της Θρησκευτικής Διπλωματίας.
 
Όμως αυτοί οι ελληνορθόδοξοι διπλωμάτες δεν τόλμησαν καν να στηρίξουν τον Όρμπαν μόνο για τη συγκεκριμένη απόφαση. Για ποιο λόγο οι ελληνορθόδοξοι επιθυμούμε το κακό των άλλων ορθοδόξων αδερφών μας;

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software