x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΣΟΚ: Ντυμένος καθολικός....ο Ορθόδοξος εκπρόσωπος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η δημόσια εμφάνιση του Μητροπολίτη Χαλκηδόνας κ. Εμμανουήλ με αμφίεση καθολικού ιερέα, δίπλα στον πρέσβη της της Ουκρανίας στο Βατικανό Αντρέι Γιούρας, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
 
Αποκαλυπτική για το περιστατικό,  η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Ουκρανού Πρέσβη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. (Δεξιά ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνας).
 
Έχει γνώση και συναίνεση ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την αλλαγή της αμφίεσης των εκπροσώπων του, εντός του καθολικού εδάφους;
 
Απορίας άξιον αποτελεί, αν αντίστοιχα οι καθολικοί ιερείς ντύνονται Ορθόδοξοι όταν επισκέπτονται το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ή αν η εναλλαγή της ενδυμασίας των Ιερών αμφίων με την παπική στολή πρόκειται για... ελληνορθόδοξη πρωτοτυπία.
 
Για το περιεχόμενο της συνάντησης, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Βατικανό εξήγησε όσα του μεταφέρθηκαν, όπως ότι 
 «έχοντας αναγνωρίσει, σύμφωνα με τον Τόμο από 5-6 Ιανουαρίου 2019, την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, η Μητέρα-Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης όχι μόνο δεν θέλει, αλλά και δεν μπορεί (σύμφωνα με τους κανόνες) να εμπλέκεται στην επίλυση αμφιλεγόμενων ζητημάτων στο ορθόδοξο περιβάλλον της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, όλες οι αρμοδιότητες για τη διόρθωση των σχέσεων μεταξύ των ορθοδόξων δομών στην Ουκρανία (επισκοπές, ενορίες κ.λπ.) ανατίθενται από το Φανάρι στην ουκρανική εκκλησία, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι επισκοπές και οι κληρικοί, «εάν επιθυμούν να βρίσκονται σε μια αναγνωρισμένη και κανονική αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία», πρέπει να απευθύνονται με αίτημα εκεί.

Επιπλέον, αναφέρεται στους επισκόπους «άλλων δικαιοδοσιών που αγνόησαν το δικαίωμά τους να ενταχθούν στο Ενωτικό Συμβούλιο του 2018». Σύμφωνα με το Φανάρι, «μπορούν να το ασκήσουν αυτή τη στιγμή κάνοντας έκκληση » ενώπιον του Επιφάνιου, του προκαθήμενου της αναγνωρισμένης από το Πατριαρχείο εκκλησίας που αρκετοί χαρακτηρίζουν σχισματική .
 
 

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software