x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μεγάλη ουρά πιστών από τα ξημερώματα στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την εικόνα «Άξιον Εστί»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μεγάλη ουρά πιστών έχει σχηματιστεί από αρκετά νωρίς το πρωί της Πέμπτης 4 Μαΐου έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», που σπανίως βγαίνει από το Άγιο Όρος.

 

Ειδικότερα, εκατοντάδες πιστοί από διάφορες περιοχές της Αθήνας, αλλά και όλη την Ελλάδα, ανέμεναν καρτερικά από τις 5 το πρωί, δύο ώρες πριν ανοίξουν οι θύρες της Μητρόπολης, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

 
 

Η εικόνα θα βρίσκεται στη Μητρόπολη έως και τις 15 Μαΐου.

 

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι μέχρι τις 11:00 θα μαζευτούν 3.000 άτομα για να προσκυνήσουν.

 

Λαμπρή ήταν χθες η τελετή υποδοχής της στην πλατεία Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλαισιωμένου από αρχιερατικούς επιτρόπους γραμματείς, ιεροκήρυκες και ιερείς.

 

Η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κορωνοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική Πολιτεία.

Άξιο λόγου είναι ότι η Παναγία «Άξιον Εστι» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, από όπου έχει εξέλθει επτά φορές για λαϊκό προσκύνημα των πιστών και σήμερα είναι

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software