x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Όχι μόνον στο Σουδάν αλλά και στον Άγιο Παντελεήμονα - Χριστιανοί υπό πολιορκία

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο Δημήτριος Παπαγεωργίου

Οι Χριστιανοί σε ολόκληρο τον κόσμο υφίστανται διωγμούς. Πλέον όμως αντιμέτωπες με το φάσμα του «διωγμού» είναι και οι χριστιανοί που έχουν μετατραπεί σε μειονότητα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Αποκλεισμένοι στην Μητρόπολη του Χαρτούμ, στο Σουδάν, έμειναν 15 Ορθόδοξοι Χριστιανοί τις άγιες ημέρες του Πάσχα, καθώς γύρω τους μαινόταν ένα νέο επεισόδιο της σειράς των εμφυλίων που έχουν πλήξει το Σουδάν, και οι οποίοι εν πολλοίς οφείλονται στην προσπάθεια των μουσουλμάνων του βόρειου Σουδάν να επιβληθούν στο σύνολο της χώρας.
Κινδυνεύεις ακόμη και να ανοίξεις την πόρτα”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, που έχει το θάρρος να διακονεί σε μια χώρα για την οποία έχουν γίνει καταγγελίες ακόμη και σε επίπεδο ΕΕ για την αντιμετώπισή τους προς τους Χριστιανούς.

Με αφορμή αυτό σκεφτόμουν να γράψω για τις διώξεις που οι Χριστιανοί δέχονται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες δεν είναι λίγες, καθώς ακόμη και σήμερα σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη το να είσαι και να ομολογείς ότι είσαι Χριστιανός αποτελεί επικίνδυνη επιλογή. Ειδικά στο Βόρειο Σουδάν η κατάσταση για τους Χριστιανούς δεν είναι διόλου εύκολη».

Μετά όμως είδα το βίντεο, που ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανέβασε από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας. Βίντεο στο οποίο ο ιερέας του ναού, π. Νικόλαος εκφράζει την γνήσια αγωνία του γι’ αυτό που συμβαίνει στον ναό του: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάσταση, κοντεύανε να μας τινάξουν στον αέρα. Έχω στείλει έγγραφο στην ΓΑΔΑ εδώ και ένα μήνα γι’ αυτό το πράγμα. Πέρυσι, με τα γκαζάκια, έκαναν κύκλο και με στουπιά ήταν έτοιμοι να μας τινάξουν στον αέρα. Τους πιάσανε ευτυχώς, ήταν Πακιστανοί, ήταν Μωαμεθανοί, ήταν ό,τι ήταν. Φέτος δεν μπορέσαμε να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση». «Ταραχή θέλουν να κάνουν, αφού δεν είναι ορθόδοξοι. Οι ορθόδοξοι θα ρίξουν ένα βαρελότο, θα πούνε μια κουβέντα, όχι αυτό το πράγμα που θέλουν να μας σκοτώσουνε. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω». σε τόνο που αν μη τι άλλο είναι παρόμοιος με αυτόν του Μητροπολίτη Σάββα στο Σουδάν.

Αναρωτήθηκα μήπως ο ιερέας του Αγίου Παντελεήμονα υπερέβαλλε. Επικοινώνησα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο προκειμένου να μου πει πώς ο ίδιος, ως ο μόνος πολιτικός που ήταν παρών στην συγκεκριμένη Εκκλησία εκείνο το βράδυ είδε την κατάσταση: «Ήταν αδύνατον να βγούμε με τους ιερείς στην πλατεία. Ο κόσμος σκόρπιζε, οι εκρήξεις θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη, παιδιά έκλαιγαν. Κατάσταση πολιορκίας. Όπως και πέρισυ, κάποιοι θέλησαν να μας κάψουν».  Είδα και τις φωτογραφίες από τα γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί πάνω στα τοιχώματα του ναού και αναρωτιέμαι πώς δεν ξέσπασε κάποια μεγαλύτερη φωτιά, που θα μπορούσε ίσως να έχει ως αποτέλεσμα και θύματα.
Και κάπου εκεί θυμήθηκα ότι ήταν στην ίδια Εκκλησία, που πριν κάποιο καιρό ένας μουσουλμάνος είχε εισβάλλει και είχε αρπάξει το μικρόφωνο για να κάνει… ισλαμιστικό κήρυγμα εν μέσω λειτουργίας.
Δεν ξέρω εάν η επίσημη πολιτεία αντιμετωπίζει ως… «παράδοση» πλέον το να περικυκλώνουν μια κεντρική εκκλησία της Αθήνας εν μέσω λειτουργίας μουσουλμάνοι και να της βάζουν γκαζάκια. Αν είναι έτσι, δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι σε πόσο καιρό θα πρέπει να έχουμε δυνάμεις όχι για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Χαρτούμ, αλλά από τον … Άγιο Παντελεήμονα.
Διότι εισάγοντας πληθυσμούς από την Ασία και την Αφρική στο κέντρο της Αθήνας, έχει αποδειχθεί ότι δεν θα αλλάξουν αυτοί αλλά η πόλη. Και τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου στον Άγιο Παντελεήμονα είναι απλά μια από αυτές τις αλλαγές.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software