x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θεμελίωσε σχολείο και ναό στην Κένυα

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στην κεντρική Αφρική, μαζί με το Ορθόδοξο ποίμνιό του, θα εορτάσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ τα ονομαστήριά του. Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου εορτάζει συνήθως τα γενέθλιά του στις 25 Νοεμβρίου στην Αλεξάνδρεια και τα ονομαστήριά του στις 17 Φεβρουαρίου στις χώρες της Αφρικής όπου βρίσκεται το ποίμνιό του.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος έφτασε το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, στο Ναϊρόμπι, από όπου ξεκίνησε τη πολυήμερη περιοδεία του στην Κένυα.

Στην άγονη περιοχή της Τουρκάνα θεμελίωσε ένα σχολείο και διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια. Την Κυριακή του Ασώτου τέλεσε την ενθρόνιση του Επισκόπου Έλ Ντορετ Νεοφύτου και έθεσε τον θεμέλιο λίθο ενός ακόμα ορθόδοξου ναού, προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

«Συνοδοιπορώντας μαζί με τον Ιεραπόστολο Πατριάρχη Θεόδωρο Β’ στην πάμπτωχη, ξεχασμένη, άνυδρη και άγονη περιοχή της Τουρκάνα (Turkana) στην βόρεια Κένυα, για την θεμελίωση σχολείου και την διανομή μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας. Απίστευτες εικόνες, συγκλονιστικές και μοναδικές εμπειρίες, ανεκδιήγητες ιστορίες ανθρώπινης ζωής, που θα μείνουν βαθειά χαραγμένες στα βάθη της καρδιάς, στα μύχια της ψυχής και του νου μας!», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook o Mητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ο οποίος συνοδεύει τον Πατριάρχη στην Κένυα.

 

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software