x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πειραιώς Σεραφείμ: «Η Ευρώπη φλέγεται»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Πανηγυρική Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής / Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας θερμά όλους για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και για την «τιμή», όπως τη χαρακτήρισε, να προΐσταtαι στην λειτουργική αυτή πράξη σε έναν χώρο που «η αγάπη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και η δωρεά του μεγάλου ευεργέτου Αθανασίου Μαρτίνου μας χάρισε».
 
Την ίδια στιγμή δεν παρέλειψε να ανφέρει ότι η σημερινή εορτή είναι μία εορτή, που παγκοσμίως η Χριστιανοσύνη τιμά, επειδή ο Άγιος Νικόλαος «έγινε διαχρονικός και αιώνιος παραστάτης της αληθείας».

Επιπλέον ανέφερε ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι «πρότυπο του ανθρωπίνου βίου».

«Αυτόν τον Άγιο τιμούμε σήμερα και ιδιαίτερα η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και όλοι όσοι διακονούν τους νευραλγικούς τομείς της Πατρίδος μας», τόνισε.
 
Ιδιαίτερη μνεία έκανε και απέναντι στο έργο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο όπως ανέφερε «έχει το ύψιστο προνόμιο να αποτελεί τον υπερασπιστή των θαλασσίων συνόρων της Πατρίδος μας και ταυτόχρονα να προστατεύει τον μεγάλο πυλώνα της οικονομικής ευεξίας της χώρας που είναι η εμπορική ναυτιλία».

«Ο άνθρωπος έχει γίνει πια μία πολυσήμαντη δυναμική προσωπικότητα, αλλά την ίδια στιγμή η Ευρώπη φλέγεται. Γι’ αυτό, λοιπόν, χρειάζεται σύνεση, διάκριση, πνευματικότητα και οι αξίες του ανθρώπινου βίου να τιμώνται και να θεωρούνται – όπως πράγματι είναι – αμετάβλητες και σταθερές για την πορεία του βίου μας», επισήμανε κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος. 
 
Ταυτόχρονα ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη και ο Άγιος Νικόλαος να σκεπάζει πάντοτε «το Ιερό του αυτό Παρεκκλήσιο και να είναι ένας πνευματικός φάρος για την πνευματική μας οικοδομή» μέσα σε μία πολυκύμαντη εποχή.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software