x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ… ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Ο π. Δημήτριος Λουπασάκης μάς μαθαίνει την αγία υπομονή»

Γράφει ο Μιλτιάδης Γ. Βιτάλης

Νομικός, συγγραφέας, αρθρογράφος

Σήμερα, στο δεύτερο άρθρο μου, στην νέα χρονιά (2023) που ήδη ξημέρωσε, αφού πρώτα σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, να μου επιτρέψετε να καταθέσω μερικές «σκέψεις» στο χαρτί.

Η ανθρωπότητα μιλάει για «πρόοδο», για «ανάπτυξη», για αστέρες, πλανήτες, γαλαξίες, νέες τεχνολογίες… ακόμα και για κομήτες, έτη φωτός μακριά… Κι όμως, δεν είμαστε ούτε χαρούμενοι, ούτε ευτυχισμένοι!!! Γιατί;

Παντού, σχεδόν, κυριαρχεί σκληροκαρδία, παγωνιά, μοναξιά, υποκρισία, αδιαφορία, πνευματική «τεμπελιά»!!! Είμαστε in… αλλά στην πραγματικότητα είμαστε… out… από την αληθινή ζωή. Και αυτή είναι η σύγχρονη τραγωδία του ανθρώπου!!!

Σιγά – σιγά χειμωνιάζει και χρειαζόμαστε ζεστασιά για να θερμανθούν οι παγωμένες, από έλλειψη αγάπης, καρδιές μας. Αλήθεια, γιατί δεν αγαπάμε; Γιατί δεν μας αγαπούν; Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει χωρίς αληθινή αγάπη; …Χωρίς χαμόγελο;… Χωρίς προσδοκία και ελπίδα; Μπορεί να ζήσει ο σύγχρονος άνθρωπος, δίχως μετάνοια, δίχως φιλότιμο, δίχως Χριστό;

Γνωρίζει ο άνθρωπος των μεγαλουπόλεων… ότι μόνο η μετάνοια γεννάει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος; Ότι δεν μπορώ να συγχωρεθώ, δίχως μετάνοια, στο πετραχήλι του πνευματικού μου;

Σήμερα μιλάς ή γράφεις για πνευματική ζωή και κάποιοι σε «κοιτούν» περίεργα, σαν να είσαι «εξωγήϊνος»!!! Σαν να είσαι σαλός, παλαβός!!! Κάνουν τα πάντα οι κρατούντες το σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας να μας υποδουλώσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Διαπομπεύουν τους ευσεβείς… τους κολλούν την ταμπέλα τού θρησκόληπτου, του ψεκασμένου… και «τέλος»!!!

Καλλιεργούν την αθεΐα, την ιδιοτέλεια, την υπερηφάνεια, την απομόνωση, την αποξένωση, το παρά φύσιν το βαφτίζουν «νορμάλ», φυσιολογικό… Διώκονται οι δίκαιοι ιερείς και λαϊκοί!!!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ευσεβεστάτου πατρός Δημητρίου Λουπασάκη. Παρ’ ότι βοήθησε ουσιαστικά χιλιάδες ανθρώπους, παρ’ ότι ιερουργούσε καθημερινά, παρ’ ότι έκανε τους Αγίους Ισιδώρους επίγειο παράδεισο… διώκεται σαν να είναι ληστής και κακούργος!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ο π. Δημήτριος Λουπασάκης μαθαίνει τους ανθρώπους να ζουν το μυστήριο τού Θεού, ότι η πλήρης αφιέρωση στην Εκκλησία είναι μαγεία και έκσταση, είναι ζωή, είναι χαρά, ότι η ορθόδοξη πίστη είναι ταξίδι με πύραυλο στο άπειρο. Τώρα, από τα Χανιά της Κρήτης προσεύχεται για εμάς με πνεύμα ταπεινό και αγάπη θυσιαστική!!! Είναι Δοχείο Χάριτος!!!

Σήμερα, μας ενδιαφέρει να είμαστε αληθινοί Χριστιανοί και όχι απλά βαφτισμένοι; Χριστιανός όμως δεν είναι κάτι που είσαι ή δεν είσαι, αλλά κάτι που γίνεσαι κι αυτό κρύβει μέσα του… Αγάπη Χριστού!!!

Πότε θα μάθουμε ότι η λατρεία του εγώ είναι χειρότερη από την ειδωλολατρία; Όταν όμως λατρεύεις μόνο την οικογένειά σου και κυρίως μόνο τον εαυτό σου… πέφτεις στην παγίδα του πονηρού!!!

Αυτός που κάνει το ΕΓΩ του… Θεό, δεν έχει μέσα του Χριστό και χάνεται. Αυτοθαυμάζεται, αυτοχειροκροτείται, θέλει μόνο τον έπαινο και το χειροκρότημα των άλλων, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Η νέα χρονιά που «μπήκε» είναι μία ευκαιρία για μία νέα πορεία πνευματική κοντά στον Χριστό που είναι η μόνη Αλήθεια!!! Να γίνουμε, εάν δεν είμαστε, άνθρωποι αυθεντικοί, άνθρωποι αγάπης, θυσίας, προσευχής με φιλότιμο και πνευματική ζωή.

Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να λες αυτά που ζεις και όπως τα ζεις, παρά αυτά που υποτίθεται πως ξέρεις!!! Μόνο ο ταπεινός άνθρωπος είναι σοφός και ελεύθερος, γιατί δεν εμποδίζεται από το εγωϊστικό θέλημά του, από την ευαισθησία των δικαιωμάτων του, από την εμπάθεια τής γνώμης του.

Είναι μικρός, γι’ αυτό περνάει από παντού και χωράει παντού. Έλκει την ευλογία τού Θεού στην ζωή του και χαριτώνεται, γίνεται σταδιακά Δοχείο Χάριτος και μοιράζει παντού αγάπη Χριστού.

ΑΓΑΠΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ. Η ελπίδα παραμένει ζωντανή και θα μας δίνει μία άλλη προοπτική των γήϊνων πραγμάτων!!!

ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΤΩ ΔΕΙΞΑΝΤΙ ΤΟ ΦΩΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ»

Αγάπη απαλλαγμένη από στοιχεία εγωϊσμού. Η αγάπη που κάνει τα μάτια μου, τα χέρια μου, την καρδιά μου να δουλεύουν για σένα.

Είμαστε χτισμένοι από αναμνήσεις, από μυρωδιές, από φωνές, προσευχές, από τα πρώτα βιώματα.

Ας κάνουμε και πάλι τα σπίτια μας φωλιές… Ολοταχώς προς τα πίσω… στις ρίζες αυτής της φυλής!!!

Ο ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software