x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανικό: Ένας από τους «αρχιτέκτονες» της εκκλησιαστικής κρίσης αποκαλύπτεται

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την πρώτη του συνέντευξη αμέσως μετά την απόφυλάκιση του από τις φυλάκες τις Αυστραλίας, παραχώρησε ο ιδρυτής της λεγόμενης «Ιεραρχίας του Τσεκάλιν» στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας Βίκτωρ Τσεκάλιν, ο οποίος είναι γνωστός και ως Βικέντιος Τσεκάλιν ή  Vincent Berg.

Στην συνέντευξή του ο Βίκτωρ Τσεκάλιν αναφέρει πως το 1990 από κοινού με τον πρώην επίσκοπο της Εκκλησίας της Ρωσίας Ιωάννη Μποντναρτσούκ, χειροτόνησε τους πρώτους ιεράρχες της μη κανονικής «Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας». 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=974SfZS7_I4

Να αναφερθεί ότι το 2018 η εν λόγω Ιεραρχία  αναγνωρίσθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και χωρίς να αναχειροτονηθεί εντάχθηκε πλήρως στη νεοσύστατη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επίσης στην συνέντευξη ο Β. Τσεκάλιν ενημερώνει για τις ατυχείς του προσπάθειες να ενταχθεί στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ως Επίσκοπος το 1990-1991, όπου η Αρχιεροσύνη του δεν αναγνωρίσθηκε τελικά. 

Ακόμη άσκησε κριτική στη θέση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Πατριάρχη Κυρίλλου για τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία και ως θετικό παράδειγμα προέβαλε τις τοποθετήσεις του Πάπα Φραγκίσκου.

Στην πληρέστερη αγγλόφωνη εκδοχή της συνέντευξης καλύπτεται αναλυτικά και η δίκη κατά του Τσεκάλιν στην Αυστραλία, όπου καταδικάσθηκε σε κάθειρξη για απάτη και πλαστογραφία.

Το 1982 ο Βίκτωρ Τσεκάλιν, για τον οποίο γράψαμε κατ’επανάληψιν, χειροτονήθηκε διάκονος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά το 1983 καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις (κλοπή, ιεροσυλία, σύναψη γάμου). 

Αργότερα, χωρίς να έχει ούτε εις πρεσβύτερο χειροτονία εμφανιζόταν ως «επίσκοπος Γιάσναγια Πολιάνα». 

Το 1990 υπό αυτή την ιδιότητα ανεπιτυχώς προσπάθησε να ενταχθεί στην Υπερόρια Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά διώχθηκε για κλοπή του αντιμηνσίου και λειτουργικών σκευών από ναό και απελάθηκε από τις ΗΠΑ.

Το ίδιο έτος κατέφθασε στην Ουκρανία, όπου γνωρίστηκε με τον καθαιρεθέντα πρώην επίσκοπο Ιωάννη Μποντναρτσούκ και από κοινού δημιούργησε όπως αναφέρθηκε την Ιεραρχία της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, αφού πρώτα «χειροτόνησαν» τον Βασίλειο Μποντναρτσούκ (κοιμήθηκε) και τον Ανδρέα Αμπραμτσούκ (σήμερα Ιεράρχη της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας). 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σημαντική μερίδα χειροτονιών της σύγχρονης ιεραρχίας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του Μητροπολίτη Λεωπόλεως Μακαρίου Μαλέτιτς, ανάγονται σε αυτούς του Ιεράρχες.



e-genius.gr ...intelligent web software