x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κύπρος- Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Πρωτιά για Μητροπολίτη Λεμεσού, αλλά...

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Καθαρότερη η εικόνα σε σχέση με το «τριπρόσωπο» στις αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κύπρου. Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος λαμβάνει 36,7% και ακολουθούν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας με 20,3% και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος με 16, 3%.

Δεν αναμένεται να υπάρξει ανατροπή στη κατάταξη και έτσι οι τρεις Μητροπολίτες θα βρεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία θα επιλέξει τον έναν ως το επόμενο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Τι μεγαλύτερες πιθανότητες φαίνεται να έχει ο τρίτος στη σειρά Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, καθώς έχει υποστήριξη από την πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου.Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, έχει ζητήσει από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να λάβουν υπόψη τους τη βούληση του λαού και να επιλέξουν τον πρώτο σε ψήφους που είναι ο ίδιος.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ήταν πρώτος σε ψήφους και στις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2006, αλλά Αρχιεπίσκοπος είχε εκλεγεί και πάλι ο τρίτος που ήταν ο Χρυσόστομος ο Β.

Το ποσοστό προσέλευσης ήταν 30,2% πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 45% που είχε ψηφίσει το 2006.

 

Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έλαβαν:

 

Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος 12,6%, Μητροπολίτης Μόρφου νεόφυτος 10,4% και Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,6%.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software