x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πιστή της Ουκρανικής Εκκλησίας προς Ζελένσκι: Πιστεύετε σοβαρά ότι είμαστε όλοι συνωμότες;

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Νταρίνα Χόλοβαν, πιστή της Ουκρανικής εκκλησίας, έκανε έκκληση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να σταματήσει την παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών. 

«Κύριε Πρόεδρε, από την αρχή του πολέμου τα κάνατε όλα σωστά, αλλά τώρα βλέπετε τον εχθρό σε λάθος μέρος! Αυτή δεν είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας! Η Εκκλησία μας υποτάσσεται μόνο στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο και υπακούει μόνο στον Κύριο και σε κανέναν άλλο. Στις προεδρικές εκλογές υποσχεθήκατε στους Ουκρανούς πλήρη δημοκρατία στη χώρα, είπατε ότι πηγαίναμε στην Ευρώπη. Αλλά τώρα βλέπουμε ότι τα λόγια σας έρχονται σε αντίθεση με τις πράξεις σας. Μην καταστρέφετε την πίστη μας, γιατί δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε», είπε η Ντάρινα.

«Αν έχετε κάποια βαριά επιχειρήματα εναντίον των εκπροσώπων της Ουκρανικής εκκλησίας, τότε δουλέψτε με συγκεκριμένα άτομα, μην κουράζετε τους πάντες με το ίδιο πινέλο. Θέλετε να πείτε ότι υπάρχουν κατάσκοποι και συνεργάτες σε κάθε εκκλησία στην Ουκρανία; Ακόμα και εγώ? Είμαι κατάσκοπος; Οι γονείς μου, οι παππούδες μου;»  ρωτά η πιστή τον αρχηγό του κράτους.

Η Νταρίνα τόνισε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, όλοι έχουν δικαίωμα στη θρησκεία και η ουκρανική εκκλησία είναι χωρισμένη από το κράτος.

«Καταλαβαίνω ότι είσαι ο πρόεδρος και κυβερνάς τη χώρα, αλλά δεν μπορείς να κυβερνάς την Εκκλησία, μόνο ο Κύριος μπορεί να κυβερνά την Εκκλησία. Σε παρακαλώ, αν έχεις φόβο Θεού, μην πας ενάντια στον Θεό, μην πας ενάντια στην Ουκρανική Εκκλησία. Η ιστορία είναι κυκλική και επαναλαμβάνεται, και δυστυχώς, έχετε ενεργοποιήσει αυτόν τον μηχανισμό. Στη δεκαετία του 1930, όταν σκοτώθηκαν ιερείς και έκλεισαν οι εκκλησίες, όλα κατέληξαν σε έναν καταστροφικό πόλεμο. Το θέλετε αυτό;» ρωτάει η πιστή της Ουκρανικής εκκλησίας

Η Νταρίνα Χόλοβαν δήλωσε επίσης ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες πηγαίνουν στη μάχη στο όνομα του Κυρίου στα χείλη τους και προσεύχονται να τους προστατεύσει ο Θεός.

«Και όταν κάθονται στα χαρακώματα και ακούνε την είδηση ότι η Εκκλησία τους απαγορεύεται, τι νομίζετε ότι νιώθουν; Σωστά, τα παρατάνε. Γιατί η πίστη είναι το πιο δυνατό πράγμα. Και όταν μάθετε ότι αυτή η πίστη καταστρέφεται στα μετόπισθεν, τότε τι θα γίνει μετά; Δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε αυτό», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι ντροπή όταν οι κάτοικοι ενός δημοκρατικού κράτους να πρέπει να αποδείξουν το δικαίωμά τους στη λατρεία, ωστόσο, οι πιστοί δεν σκοπεύουν να μείνουν σιωπηλοί.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software