x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κέρκυρα: Ξεκίνησε η τριήμερη πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμά μου.

Έναρξη του εορταστικού τριημέρου αποτέλεσε η Αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022.

Κατ' αυτήν τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, μέλος της ιεραποστολικής αδελφότητος "Ο ΣΩΤΗΡ"", Αρχιμ. Γεννάδιος Κουτσόπουλος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την έκθεση παιδικού χριστιανικού βιβλίου που διοργανώνει μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου η τοπική Εκκλησία.

Ο π. Γεννάδιος τόνισε ότι το μέγα δείπνο, το οποίο περιγράφεται από τον Χριστό στην παραβολή που διαβάζεται την Κυριακή των Προπατόρων, είναι η θεία λειτουργία.

Σε κάθε θεία λειτουργία μοιραζόμαστε την οικειότητα, την αγάπη, την χαρά, την ευφροσύνη για την κοινωνία Θεού και ανθρώπων.

Ο Κύριος μάς προσφέρει τον εαυτό Του, το δείπνο της βασιλείας Του, μάς δηλώνει ότι είμαστε η οικογένειά Του, οι οικείοι Του και ζητά από εμάς είμαστε τα παιδιά Του. Είναι μέγα το δείπνο διότι το παρέχει ο Ύψιστος Θεός. Είναι μεγίστη η τροφή του δείπνου, διότι μας παρέχει τον εαυτό Του ως άρτο της ζωής, μας χαρίζει "άφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιώνιον".

Χρειάζεται όμως συναίσθηση για να συμμετέχουμε σ' αυτό το δείπνο "μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης", με εξομολόγηση και προσευχή, για να ανακαινιζόμαστε.

Ακολούθησε, κατά το έθος, η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και η έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από την λάρνακα, ώστε να τοποθετηθεί όρθιο «στη θύρα».

Προς τιμήν του αγίου παιάνισε, όπως η παράδοση ορίζει, η Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας.

Το προσκύνημα θα συνεχιστεί μέρα και νύχτα, καθώς ο ναός παραμένει ανοιχτός όλο το 24ωρο.

Προσφωνώντας τους πιστούς και τις αρχές της Κέρκυρας, ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την χαρά του διότι έχουν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι και όχι μόνο από την Κέρκυρα, αλλά και από άλλα μέρη, για να συνεορτάσουμε εν ενότητι, και ευχήθηκε ο άγιος Σπυρίδων να μας ενισχύει ώστε με χαρά πνευματική να εορτάσουμε το τριήμερο, ικετεύοντάς τον να μεσολαβεί στον Θεό για να υπερβούμε όλες τις αταξίες της ζωής μας, την ακαταστασία των καιρών και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, με εκείνον βοηθό και σκεπαστή.

kerkira agios 1

kerkira agios 1



e-genius.gr ...intelligent web software