x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ντοναλντ Τραμπ Jr κατά Ζελένσκι για τις κυρώσεις σε Ιεράρχες

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Κριτική κατά του Β. Ζελένσκι άσκησε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, για τις κυρώσεις που επέβαλε κατά των Ιεραρχών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
 
Ο Ντόναλντ Τράμπ σχολιάζοντας τις κυρώσεις τόνισε: «Ο Ζελένσκι απαγορεύει την Ουκρανικής Ορθόδοξη Εκκλησίας. Η κυβέρνησή του αφαιρεί ναούς και συλλαμβάνει ιερείς (σχετικά με το θέμα γιατί είναι μέγα αστέρι για τους δημοκρατικούς). Ελάτε να του στείλουμε και άλλα 100 000 000 000, 00 δολάρια χωρίς να δώσει οποιαδήποτε λογαριασμό».
 
Να αναφερθεί ότι με απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας σύμφωνα με τον κατάλογο, που προσκόμισε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε σειρά ιεραρχών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, μεταξύ των οποίων οι κάτωθι:
 
- Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ Παύλος, καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου
 
- Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Λάζαρος
 
- Μητροπολίτης Θεοδοσίας και Κερτς Πλάτων
 
- Επίσκοπος Κοκτεμπέλ Αγάθων
 
- Επίσκοπος Τζανκόι και Ραζντόλνενσκ Αλέξιος
 
- Επίσκοπος Μπαχτσισαράι Καλλίνικος
 
- Αρχιεπίσκοπος Ροβένκοβ και Σβερντλόφσκ Αρκάδιος
 
- Μητροπολίτης Ελισαίος Ιβανόφ, ο πρώην οικείος ποιμενάρχης της εκκλησιαστικής επαρχίας Ιζιούμ,
 
- Μητροπολίτης Ιωσήφ Μάσλενικοφ, ο πρώην οικείος ποιμενάρχης της εκκλησιαστικής επαρχίας Ρόμεν.
 
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν αποκλεισμό όλων των κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων στην επικράτεια της Ουκρανίας, τον περιορισμό των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, την απαγόρευση της πώλησης και αγοράς ακινήτων, την αφαίρεση των τιμητικών διακρίσεων της και ορισμένους άλλους περιορισμούς.
 
Οι κυρώσεις επιβάλλονται βάσει ενός και μόνο αιτήματος της ΥΑΟ και δεν απαιτούν δίκη βασισμένη σε στοιχεία εναντίον των κατηγορουμένων.
 
Επίσης, με το διάταγμα του Ζελένσκι δίδεται εντολή στο Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας «εντός της προθεσμίας δύο μηνών να εξασφαλίσει τον έλεγχο των νομικών βάσεων και την εφαρμογή των όρων χρήσεως της περιουσίας» από την Ιερά Μονή της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.
 
Ο Μητροπολίτης Νέζιν και Πριολούκι Κλήμης υπενθύμισε ότι ως αποτέλεσμα των ερευνών της ΥΑΟ στον χώρο της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου και άλλων οργανώσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας «δεν ανακαλύφθηκαν όπλα, ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης, άλλα αντικείμενα, που να αποδεικνύουν ότι οι πιστοί της Εκκλησίας μας απειλούν κατά κάποιο τρόπο την ουκρανική κρατική υπόσταση».
 
Τόνισε ότι οι έλεγχοι που διενεργούνται με απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας «δεν μας αφορούν».
 
TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software