x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ορθοδοξία στο Σουέζ: Θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την 25η Νοεμβρίου 2022, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριάρχειου Αλεξανδρείας, μετέβη στην πόλη του Σουέζ, όπου ετέλεσε τα ιερά θυρανοίξια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος ιστορικού Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης της Ι.Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως και προεξήρχε της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον ευσεβή φιλέλληνα κ. Samih Onsi Naguib Sawiris, επιχειρηματία, ο οποίος ανέλαβε την δαπάνη ανακαίνισης του εξονομασθέντος Ναού, ως και προς τον Σεβ.Μητροπολίτη Κυρήνης κ.Αθανάσιο και τον εκ Νοτίου Αφρικής φιλογενή κ.Ιωάννη Μπαλαδάκη, οι οποίοι επίσης συνέδραμαν προς τούτο εις μνημόσυνον αιώνιον των εκ της πόλεως αυτής ορμωμένων γονέων τους, προς την Σεπτή Ιεραρχία του Θρόνου, προς τον Σεβ.Μητροπολίτη Μέμφιδος κ.Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, ο οποίος επέβλεψε τις ανακαινιστικές εργασίες, τους παρισταμένους Εξοχ.κ.Κυβερνήτη της πόλεως, τον Εξοχ.κ.Νικόλαο Γαριλίδη, Πρέσβυ της Ελλάδος, τον κ.Εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Κύπρου, τον Ελλογιμ.Καθηγητή κ.Θεόδωρο Παναγόπουλο, Πρόεδρο της Αδελφότητος Οφφικιάλων της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και τους παρισταμένους Οφφικιάλους, τους εκπροσώπους των Κοινοτικών αρχών, αδελφοτήτων και συλλόγων και όλους τους προσκυνητές που προσήλθαν στο χαροποιό γεγονός από το Κάϊρο, την Αλεξάνδρεια και άλλες πόλης της Αιγύπτου.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η χειροθεσία τεσσάρων νέων Οφφικιάλων του Θρόνου, του κ.Γεωργίου Κορμά, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης Πειραιώς σε Άρχοντα Θησαυροφύλακα, του κ.Γεωργίου Κωνσταντινίδη, Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης σε Άρχοντα Δικαιοφύλακα, της κας. Μαρίας Γεωργοπούλου, Διευθύντριας της Γενναδείου Βιβλιοθήκης σε Αρχόντισσα Διδασκάλισσα του Γένους και του κ. Δημητρίου Ασλανίδη, Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης σε Άρχοντα Ορφανοτρόφο.

Ακολούθησε εόρτιο γεύμα προς όλους σε κεντρικό εστιατόριο της πόλεως, όπου ο Μακαριώτατος εδέχθη τις ευχές των πολυπληθών προσκυνητών και επισκεπτών επί τοις γενεθλίοις αυτού.



e-genius.gr ...intelligent web software