x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τι σηματοδοτεί η κοινή Oικουμενική προσευχή

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν ειναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του Φαναρίου και ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποιούν κοινή οικουμενική προσευχή.

Αυτό συνέβη εκ νέου στο διαχριστιανικό και διαθρησκευτικό φόρουμ αφιερωμένο στο θέμα της συνύπαρξης μεταξύ Ανατολής και Δύσης που πραγματοποιήθηκε στο Μπαχρέιν.

Όμως η νέα αυτή επανάληψη οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στην πανθρησκεία και την ένωση των εκκλησιών. Αυτό θέλει η νέα τάξη πραγμάτων. Μια παγκόσμια διακυβέρνηση και στο Χριστιανισμό, που θα εξαλείψει τα δόγματα.

Να παρουσιάσει τον εαυτό του ως πυλώνα επίλυσης του ουκρανικού ζητήματος επιθυμεί ο Πάπας Φραγκίσκος, που όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα έχει αρκετές γεωπολιτικές βλέψεις.


«Έχω μεγάλη εκτίμηση για τον ρωσικό λαό, τον ρωσικό ανθρωπισμό. Απλώς σκεφτείτε τον Ντοστογιέφσκι, ο οποίος μέχρι σήμερα μας εμπνέει, εμπνέει τους Χριστιανούς να σκεφτούν τον Χριστιανισμό», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αεροπλάνο καθοδόν για τη Ρώμη μετά το ταξίδι του στο Μπαχρέιν.

«Είμαι ανάμεσα σε δύο λαούς που αγαπώ», είπε ο ποντίφικας.

Επίσης, ο Πάπας είπε ότι «βασανίζεται από τη σκληρότητα» κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία και δήλωσε ότι, κατά τη γνώμη του, «η σκληρότητα δεν είναι του ρωσικού λαού» και αποκάλεσε τους Ρώσους «μεγάλο λαό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο Πάπας ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να πραγματοποιήσει συνομιλίες στο Βατικανό μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την επίλυση των συγκρούσεων.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί την ειρήνη, όμως τάσσεται κατά της Ρωσίας και του Πατριαρχείου Μόσχας, με κάθε ευκαιρία.



e-genius.gr ...intelligent web software