x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εσφιγμενίτες προς λοιπούς Αγιορείτες: «Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να αποδείξουμε ότι το Ορθοδοξία ή Θάνατος είναι τρόπος ζωής»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Με την ευχή να μη χρειαστεί απόδειξη, ότι για τους Εσφιγμενίτες το «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» δεν είναι ένα απλό σύνθημα, αλλά τρόπος ζωής, κλείνουν την ανοικτή επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, οι 110 μοναχοί της ομώνυμης και πολύπαθης Μονής.
 

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί Πατέρες, 3(ν.ημ.)/11/2022


Με την παρούσα επιστολή μας, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις διάπυρες  ευχαριστίες μας, για όλα όσα επί σειρά ετών, πράττετε για μας. Είναι και ιστορικά πλέον καταγεγραμμένο, αγαπητά «αδέλφια» μας, ότι όποτε η 110μελής αδελφότητά μας καλείται να αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα, από τους 3 ακοίμητους και αιμοδιψείς ψευδοεσφιγμενίτες διώκτες μας, εσείς ξαγρυπνάτε αγωνιωδώς δίπλα μας, με μία μικρή όμως διαφορά. Δεν ξαγρυπνάτε όπως η φιλότεκνη μητέρα η οποία αγωνιά μη και τυχόν συμβεί κάτι λυπηρό στον τραυματισμένο υιό της, αλλά ξαγρυπνάτε όπως οι γύπες, μη και τυχόν δεν καταφέρουμε να επιζήσουμε, και μας κατασπαράξετε ευκολότερα. Πόσο ευγνώμονες σας είμαστε, για το καλό το οποίο μας προξενείτε, να πλησιάσουμε γρηγορότερα τον Δεσπότη Χριστό!  

Με τον ίδιο τρόπο αγαπητά τέκνα της αθωνικής πολιτείας, μας συμπεριφερθήκατε σε πρόσφατο ανοσιούργημα το οποίο τέλεσαν οι διώκτες μας, πάντα με τις ευλογίες σας! Κι επειδή λησμονείτε εύκολα, επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε τί έγινε. Στις 25 Οκτωβρίου (ν.η) ημέρα Κυριακή, Ημέρα Κυρίου, υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δυνάμεως και την συνδρομή δεκάδων ημεδαπών και αλλοδαπών λαϊκών εργατών, εισέβαλαν προκλητικά οι ψευδοεσφιγμενίτες, στον ελαιώνα της μονής μας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή τους Ιερού Κελίου του Αγίου Μεθοδίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά της μονής Εσφιγμένου και λεηλάτησαν δίχως ίχνος ντροπής όλη την φετινή σοδειά των ελαιόκαρπών μας!

Βέβαια Άγιοι Πατέρες, γνωρίζουμε την μεγάλη αγωνία που έχετε, μήπως και μείνει η αδελφότητά μας φέτος χωρίς λάδι. Δεν πειράζει, ευφρανθείτε εσείς με τα δικά σας αγαθά όπως ο πλούσιος, κι έχει και για μας ο Θεός. Κάτι θα στείλει και για τον πτωχό Λάζαρο να χορτάσει…

Γνωρίζουμε επιπλέον και την αξιοζήλευτη μέριμνα την οποία επιδεικνύετε για να τηρούνται τα άρθρα του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους (Κ.Χ.Α.Ο.), με μία πάλι ελάχιστη διαφορά. Όταν πρόκειται για εμάς τους γνησίους Εσφιγμενίτες, παθαίνετε τύφλωση και δεν βλέπετε τις εναντίον μας παρανομίες και αδικίες. Όταν πρόκειται για τους διώκτες μας, συντάσσεστε αναφανδόν μαζί τους σε ό, τι κι αν πράξουν, και τους δικαιώνετε. Έτσι, όταν πρόκειται για τους μοναχούς της μονής μας, λέτε ότι είναι παράνομοι, διότι εσείς οι ίδιοι αρνείστε να τους εγγράψετε στα μοναχολόγια της Ιεράς Κοινότητος, όταν όμως σας ρωτήσουν, εάν η ομάδα των ψευδοεσφιγμενιτών, ιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει ο Κ.Χ.Α.Ο.,( π.χ ψηφίστηκε ή τοποθετήθηκε; οι κουρές των «ηγουμένων» είναι αγιορείτικες;) εκεί ειρωνικά μειδιάτε…!  

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, ήταν πράγματι συγκλονιστικό να βλέπουμε κατ΄εκείνη την ημέρα να γίνεται η λεηλασία των ελαιοκάρπων μας, από περίπου 40 έλληνες και αλβανούς εργάτες αγνώστου ταυτότητος, υπό την προστασία πάντα της ελληνικής αστυνομίας και την συγκατάθεση της Ιεράς Κοινότητος. Μέχρι και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ουδείς γνωρίζει εάν όλοι εκείνοι οι εργάτες είχαν νόμιμα εισέλθει στο Άγιον Όρος, εάν είχαν νόμιμη άδεια εξάσκησης εργασίας εντός της Αθωνικής Πολιτείας και επιπροσθέτως για τους αλβανούς, εάν είχαν νόμιμη άδεια παραμονής στην χώρα μας. Όλα τα προηγούμενα τα είχε ελέγξει η ελληνική αστυνομία και η Ιερά Κοινότητα; Ή μήπως ο νόμος ισχύει μονομερώς για εμάς τους νόμιμους εσφιγμενίτες, για δε τους ψευδοεσφιγμενίτες ισχύουν έτεροι νόμοι; Μάλιστα υπέπεσε στην αντίληψή μας, ότι μετά την πρώτη επίσημη καταγγελία την οποία κάναμε προ ημερών, ω ! του παραδόξου θαύματος ! , την επομένη είχαν αντικατασταθεί όλοι οι Αλβανοί εργάτες από Έλληνες…! Τυχαίο; Ή μήπως μετά την επίσημη καταγγελία μας οι ψευδοεσφιγμενίτες έσπευσαν να μπαλώσουν τις παρανομίες τους; Γιατί η αστυνομία δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους των λαϊκών εργατών; Έστω και τώρα απαιτούμε από την Ιερά Κοινότητα να ενημερωθούμε επισήμως για το ποιοι λαϊκοί ήταν αρχικά στην κλοπή των ελαιοκάρπων μας και στην συνέχεια ποιοι αντικατέστησαν ποιους. Όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω…  

Παρόλα, τα ανωτέρω γεγονότα, οι πατέρες της μονής μας συνεπείς στις μοναχικές τους υποσχέσεις και τις νουθεσίες των αγίων μας, ούτε ανταπόδωσαν κακό αντί κακού, ούτε εξετράπησαν της μοναχικής τους ιδιότητος σε ανάρμοστες πράξεις και συμπεριφορές. Την αδικία οφείλουμε ως χριστιανοί να την υπομένουμε για την αγάπη του Κυρίου και ήδη κατά το παρελθόν το έχουμε αποδείξει, κατά τις αναρίθμητες αρπαγές κινητής και ακίνητης περιουσίας της μονής μας από τους καπηλευτές του ονόματός μας. Όμως όλα έχουν και τα όριά τους.  

Με την παρούσα επιστολή μας και την κοινοποίησή της σε όλα τα αρμόδια διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, δηλώνουμε σεβαστοί Πατέρες της Ιεράς Κοινότητος, ότι παρόμοιες πράξεις δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε στο μέλλον. Επί τη πληροφορία ότι εντός συντόμου χρονικού διαστήματος μέλλει η ταλαίπωρος ψευδοαδελφότητα να φέρει εργάτες, προκειμένου να αρχίσει ευρείας κλίμακος υλοτόμηση στο έμπροσθεν της μονής μας μεγάλο δάσος και μάλιστα για καθαρά εμπορικούς σκοπούς, δηλώνουμε προς πάσαν κατεύθυνσιν, ότι αυτό δεν πρόκειται να το ανεχτούμε και θα αντιδράσουμε με τρόπο δυναμικό. Όχι διότι νοιαζόμαστε για τα υλικά αγαθά. Δεν ήρθαμε στο Άγιον Όρος για να αποκτήσουμε μοναστήρια, ελαιώνες ή δάση, όχι! Αυτά δεν είναι ο αυτοσκοπός, αλλά τα μέσα. Τα μέσα αυτά έχουν αξία εφόσον ο σκοπός τους είναι η δόξα του Θεού. Και από την στιγμή που αυτά αποτελούν τα απαραίτητα μέσα για την συντήρηση της ορθόδοξης αδελφότητός μας, και την συνέχιση του αντιοικουμενιστικού μας αγώνα, τα πράγματα αλλάζουν!  Από την ώρα λοιπόν κατά την οποία διαπιστώνουμε ότι η αρπαγή δεν έχει να κάνει απλά με την πλεονεξία, ή την απληστία του αντιδίκου μας, αλλά στοχεύει στην υποδαύλιση του ανθενωτικού αγώνα μας και την καταρράκωση του αντιοικουμενιστικού φρονήματος των πατέρων της μονής μας, αγώνα τον οποίο έχουμε χαράξει από το 1974, δηλώνουμε στεντόρεια την φωνή, ότι θα υπερασπιστούμε έως θανάτου το δικαίωμά μας να ζούμε ορθόδοξα και ανθρώπινα, χωρίς να ανεχτούμε την παραμικρή παρέμβαση στις επιλογές μας, οι οποίες είναι να μην μνημονεύουμε παναιρετικούς οικουμενιστές, αλλά ούτε και να συγκαλύπτουμε προδοσίες πίστεως.

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας, λοιπόν, θέτουμε προ των ευθυνών τους, τόσο την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, όσο και την Πολιτική Διοίκηση, διότι με την δική τους ανοχή και συγκατάθεση γίνονται τα όσα γίνονται, και απαιτούμε να επέμβουν άμεσα προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και αποσοβηθούν τα χειρότερα. Σε περίπτωση αδιαφορίας και ολιγωρίας, αυτό θα ερμηνευτεί ότι μας δίδεται το δικαίωμα να ενεργήσουμε τα δέοντα προκειμένου να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία των πατέρων της αδελφότητός μας και την με κάθε τρόπο αντιοικουμενιστή και αντιαιρετική στάση μας, μη φειδόμενοι ακόμα και της ζωής μας.

Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να αποδείξουμε, ότι για μας το «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» δεν είναι ένα απλό σύνθημα, αλλά τρόπος ζωής. Ο νοών νοείτω.


Ευχέτης προς Κύριον.


Ο    Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ     ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ



e-genius.gr ...intelligent web software