x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το αμερικανικό χέρι «πασπατεύει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Η επίσημη ομολογία

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο Γιάννης Οικονομίδης


Ούτε μύτη δεν άνοιξε για την κυνική ομολογία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι οι Αμερικανοί ήθελαν την αναγνώριση της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Ουκρανίας.
Και φυσικά ομολογεί ότι εκείνος δεν αντιστάθηκε επειδή ήταν το θέλημα του Πατριάρχη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε στον Αλέξη Παπαχελά, για τις συναντήσεις του με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας πριν από την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας.
Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους είπε μεταξύ άλλων:
«Θα σας εξομολογηθώ ότι για το θέμα αυτό με επισκέφθηκε και ο πρέσβης της Αμερικής και τρεις φορές ο πρέσβης της Ρωσίας. Και στον μεν πρέσβη της Αμερικής είπα ότι εγώ θα συνταχθώ με τον Πατριάρχη και επομένως θα γίνει το θέλημά σας, αλλά δεν είναι πολιτική επιλογή, δεν το κάνω γιατί αυτό επιδιώκει η Αμερική, το κάνω γιατί σέβομαι αυτό που υποστηρίζει ο Πατριάρχης. Και στον Ρώσο είπα ότι λυπάμαι, αλλά είμαστε μια οικογένεια με τον Πατριάρχη. Πώς θα αφήσω την οικογένεια για να πάω κάπου αλλού; Συντάσσομαι με τον Πατριάρχη».
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας ανακινήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τη φημολογούμενη αμερικανική υποκίνηση.
Με άλλα λόγια οι Αμερικανοί φέρονται να ζήτησαν από το Βαρθολομαίο να αναγνωρίσει μια  νέα εκκλησία της Ουκρανίας ώστε να μειωθεί η ρωσική επιρροή στην εκκλησία που ανήκε στο Πατριαρχείο Μόσχας για αρκετές δεκαετίες.
Την πρώτη ομολογία είχε κάνει ο πρώην αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο, ενώ ο Ιερώνυμος έρχεται να επιβεβαιώσει για πρώτη φορά από την πλευρά της εκκλησίας , ένα κοινό μυστικό.  Ότι οι Αμερικανοί  έμπλεξαν τη γεωπολιτική με την Ορθοδοξία και ξεκίνησαν τον Ιερό πόλεμο στην Ουκρανία, τροφοδοτώντας τον ενεργό εμφύλιο πόλεμο.



e-genius.gr ...intelligent web software