x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Άγιος Δημήτριος: «Η ζωή του έμπνευση για κάθε Χριστιανό»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στον χθεσινό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά, τους συνεφημερίους του π. Παύλο Δαγαλάκη και π. Απόστολο Σπανό και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου τονίζοντας πως: «Η όλη του ζωή και βιοτή είναι μια έμπνευση για κάθε χριστιανό αλλά και καύχημα και δόξα της Εκκλησία μας».

«Αν όμως θέλουμε να επισημάνουμε δύο σημαντικά πράγματα από τη ζωή του Αγίου Δημητρίου, αυτά είναι η μαρτυρία και το μαρτύριο. Η μαρτυρία του Αγίου Δημητρίου δηλαδή η προσπάθειά του υπερασπίζεται, να ομολογεί και να μαρτυρεί το Χριστό στους ανθρωπους, η προσπάθειά του να κάνει όλους τους ανθρώπους Χριστιανούς. Και το μαρτύριο που τον αξιωσε η Χάρις του Θεού να υποστεί με υπομονή και με το αίμα του να επισφραγίσει την μαρτυρία της ζωής του, την πίστη του» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Προκόπιος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Θεοφιλέστατος πρόσθεσε: «Σήμερα που είμαστε όλοι εδώ και τιμάμε την μνήμη του Αγίου Δημητρίου ένα ερώτημα απευθύνεται σε όλους μας. Σαν να το λέει ο ίδιος ο Άγιος στον καθένα από εμάς. Εμείς σήμερα στην εποχή μας μιμούμεθα τους Αγίους, τον Άγιο Δημήτριο, μαρτυρούμε κι εμείς την πίστη την οποία έχουμε;».

«Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη που δυστυχώς ο διάβολος χρησιμοποιεί αθεϊστικές ιδεολογίες και ιδεοληψίες. Που προσπαθούν να παρασύρουν τους ανθρώπους, να τους απομακρύνουν από την αληθινή πίστη και κυρίως την νεολαία μας, γιατί η νεολαία είναι το μέλλον της ζωής και βλέπουμε την καταστροφή που γίνεται και ο Άγιος Δημήτριος μας λέγει «μαρτυρείτε εσείς τον Χριστό, αγωνίζεστε, προσπαθείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους να μείνουν σταθερή στην πίστη;» - συμπλήρωσε ο κ. Προκόπιος.



e-genius.gr ...intelligent web software