x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ!

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ακολουθεί η χθεσινή ανακοίνωση - κόλαφος 

Κάτω τα χέρια από τη ΓΝΗΣΙΑ Μονή Εσφιγμένου 

Οπως μας εγινε γνωστο απο τις 14 Οκτωβριου με εντολη του Παναιρετικου οικουμενιστη πατριαρχη Βαρθολομαιου Αρχοντωνη γυρω απο την Ι.Μ.Εσφιγμενου εχουν αναπτυχθει αστυνομικες δυναμεις με στοχο τον αποκλεισμο της μονης απο ξηρα και θαλασσα ουτως ωστε να μην μπορει να μπει ουτε να βγει κανεις απο την μονη. Ηδη υπαρχει προβλημα με τα ειδη πρωτης αναγκης αλλα και με την μεταφορα ασθενων μοναχων σε εξωτερικους γιατρους οι οποιοι χρηζουν ιατρικης περιθαλψης. Σημερα λοιπον Κυριακη ημερα του Θεου οι ψευδοεσφιγμενιτες με τις πλατες της αστυνομιας προεβησαν στην κατασχεση του ελαιωνα της μονης για να μαζεψουν τις ελιες .

Εμεις ως συλλογος Φιλων του Αγιου Ορους "Αγιος Ιωαννης ο Θεολογος " πιστευουμε οτι απολυτα υπευθυνοι για την καταντια της Αθωνικης Πολιτειας ειναι η Ιερα Κοινοτητα Του Αγιου Ορους διοτι υπο τον φοβο του "νεου Βεκκου" Βαρθολομαιου Αρχοντωνη επιτρεπει την διαταραξη της ευπρεπης ταξης και ησυχιας μιας περιοχης η οποια ειναι προορισμενη απο τον Θεο μονο για χωρος προσευχης και τιποτε αλλο.

Παρακατω σας παραθετουμε την επισημη ανακοινωση της μονης:

 

Οι ψευδοεσφιγμενίτες σε συντονισμένη επιχείρηση, έκλεψαν το λάδι της μονής μας
Σήμερα Κυριακή Ημέρα Κυρίου, οι διώκτες μας, τον Θεόν μη φοβούμενοι και ανθρώπους μη εντρεπόμενοι, έπραξαν νέο ανοσιούργημα. Υπό τις «σοφές» οδηγίες του αχυρανθρώπου ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου, και υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δυνάμεως, μαζί με την συνδρομή δεκάδων λαϊκών εργατών, εισέβαλαν στον ελαιώνα της μονής μας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Ιερού Κελίου του Αγίου Μεθοδίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά της μονής Εσφιγμένου και κατέκλεψαν όλη τη φετινή σοδειά των ελαιοκάρπων μας!
Να σημειώσουμε ότι η αδελφότητά μας ζει αποκλειστικά από το λάδι το οποίο παράγεται στους πέριξ της μονής μας ελαιώνες, ενώ τα συγκεκριμένα ελαιόδενδρα είχαν φυτευθεί από την αδελφότητά μας δεκαετίες πριν και τα φρόντιζαν προσωπικά τόσο εγώ ο Καθηγούμενος της Μονής, όσο και ο πατέρας Δωρόθεος, μαζί με άλλους μοναχούς μας.

Βέβαια, οι ταλαίπωροι διώκτες μας ανέμεναν να απαντήσουμε με επεισόδια και βιαιοπραγίες, όμως διεψεύσθησαν. Η αδελφότητά μας προτίμησε να στερηθεί τα επίγεια, για τα ουράνια. Προτίμησε την ειρήνη από την μάχη. Προέκρινε την προσωρινή ζημία και την στέρηση κάποιων υλικών αγαθών, για την αγάπη του Χριστού, παρά την εκδίκηση και την ανταπόδοση. Για πολλοστή φορά, η σεμνή αδελφότητά μας απέδειξε την ηθική της ανωτερότητα, και επιβεβαίωσε έμπρακτα τα όσα λέμε κατά διαστήματα στις διάφορες συνεντεύξεις μας, ότι στο Άγιον Όρος δεν ήρθαμε για να καλοπεράσουμε και να πλουτήσουμε, αλλά πρωτίστως για να κρατήσουμε την πίστη μας και ύστερα για να κακοπαθήσουμε εάν χρειαστεί στην προσπάθειά μας αυτή, κατά το παράδειγμα του Κυρίου μας.
Και εμείς μεν ψευδοηγούμενε Βαρθολομαίε θα απολαύσουμε κατά την ημέρα της Κρίσεως τον μισθό μας από την εκούσια στέρηση. Εσύ όμως τί ψυχή θα παραδώσεις; Παλαιά οι μοναχοί έδιναν ελεημοσύνες, εσύ όμως θα είσαι ο πρώτος στην ιστορία του Αγίου Όρους, ο οποίος θα αναφέρεται ότι έκλεβε και σφετεριζόταν όχι χρήματα ή περιουσίες άλλων, αλλά το ίδιο το φαγητό των συνανθρώπων του. Εύγε νέε Ιούδα! Εύγε του Άθωνος η ντροπή και η καταισχύνη. Εύγε, τέλος, της αδιανόητης υποκρισίας σου! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι την ώρα που κλέβεις το βιός μας, εσύ τολμάς αναίσχυντε και εκδίδεις το βιβλίο «Από καρδιάς» στο οποίο υποτίθεται ότι μοιράζεσαι με τους πιστούς λόγια και σκέψεις «αγάπης», όπως τα κατωτέρω:
● Αγάπη είναι να αγαπάς (σελ. 49)
● Η καρδιά του ανθρώπου που αγαπά δεν μπορεί να βγάλει τίποτε άλλο εκτός από αγάπη!!! (σελ.30)
● Η αγάπη μόνο ως λέξη σε κάνει να νιώθεις ένα σκίρτημα. Φαντάσου να την κάνεις και τρόπο ζωής!..... έτσι απλά! (σελ.53)
● Θες να «τιμωρήσεις» κάποιον; Δώσ’ του αγάπη! Δεν θα αντέξει. Έτσι απλά! (σελ. 54)
Αυτά είναι απλά σταχυολογήματα από το ξεχείλισμα αγάπης του νεοεποχίτη ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου, ο οποίος την επομένη ήρθε και μας κατέκλεψε…. Έτσι απλά!

Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιου είδους «αγάπης». Όμως το παράδειγμα του Βαρθολομαίου μας εμπνέει. Διότι όσο υπάρχουν άνθρωποι τόσο υποκριτές και δόλιοι, τόσο ξεπουλημένοι στον Οικουμενισμό και την πονηριά, άλλο τόσο πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι με την ζωή τους και το παράδειγμά τους, οφείλουν να φέρνουν ισορροπία και γαλήνη στο Άγιον Όρος!
Ψευδοηγούμενε κ. Βαρθολομαίε, πράγματι, το κατάντημά σου μας εμπνέει!
Ευχέτης προς Κύριον
Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
+ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ
Υ.Γ. Να συμπληρώσουμε, ότι πριν λίγες ώρες αφίχθη στον λιμένα της μονής μας και το λιμενικό σκάφος, προφανώς για να αποκλειστούμε και από θαλάσσης. Μήπως όμως ο σκοπός της παρουσίας του λιμενικού δεν είναι απλά ο αποκλεισμός μας αλλά και η προστασία των ημεδαπών και αλλοδαπών εργατών οι οποίοι αυτήν την στιγμή κατακλέβουν τον ελαιόκαρπο της μονής μας; Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας, διότι βρισκόμαστε μάρτυρες σε πρωτοφανή για τα δεδομένα του Αγίου Όρους συμπαιγνία και συνεργασία. Ελπίζουμε το σενάριο αυτό να μην ευσταθεί…
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software