x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κρίσιμη κατάσταση για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Αγωνία για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου.
 
Σε δηλώσεις του ο θεράπων ιατρός του Ιωσήφ Κάσιος ανέφερε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρημένη καθώς ως γνωστόν πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με το περιβάλλον, να ασκεί τα καθήκοντά του και να χειρίζεται τα της καθημερινότητάς του. Υπάρχουν νοσηλευτές επί 24ωρου βάσεως, οι επιλογές δεν είναι πολλές, αλλά του δίνουμε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό υπήρξε μια επιδείνωση, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν σημάδια βελτίωσης, αν και η κατάσταση του παραμένει βεβαρημένη. Όπως είπε, ο Μακαριώτατος, «έχει τελειώσει τις θεραπείες του εδώ και λίγο καιρό. Παρακολουθείται επί καθημερινής βάσεως, αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση της υγείας του». Πρόσθεσε ότι «τον επισκέπτεται προσωπικά 2-3 φορές την μέρα και δεν πρόκειται να μεταφερθεί πουθενά, έχει αποφασιστεί ότι όλη η αγωγή θα γίνει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο». Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αρχιεπισκοπή.
 
Στο πλαίσιο αυτό τον επισκέφθηκε χθες ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων.
 
Αυτή φαίνεται ότι ήταν μια εξαίρεση καθώς οι επισκέψεις στον Αρχιεπίσκοπο έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, αφού είναι και η εποχή που αυξάνονται οι ιογενείς λοιμώξεις.  Τον επισκέπτονται ιεράρχες και στενοί συγγενείς.
 

Συγκινητικές ευχές για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου εκφράζει ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας σε επιστολή του προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου διαβεβαιώνει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο ότι μνημονεύει υπέρ υγείας το τίμιο όνομά του στην Αγία Πρόθεση και τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι μεταξύ των μεγάλων ευεργετών της ταπεινής Επαρχίας του, η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου εύχεται ότι ο Θεός θα διαψεύσει τους επίγειους ιατρούς και θα χαρίζει στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο “ακλόνητον υγεία, μακρότητα ημερών και δύναμιν πολλήν”.

 



e-genius.gr ...intelligent web software