x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παναγία Σουμελά: Θερμή υποδοχή στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Σουμελά από την ομώνυμη Ιερά Μονή στο Βέρμιο, υποδέχθηκε πριν από λίγο κλήρος και λαός στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Πανόρμου και με μπομπή κατευθύνθηκαν στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Αθηνών.

Την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε ο Θεοφ. Επίσκπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και κόμισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης, πλαισιούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πλάτων Βακαλάκης, οι Εφημέριοι του Ναού και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πλάτων Βακαλάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων για την ευλογία να φέρει στην ενορία την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, και του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια να μεταφέρει στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

"Μεγάλη ευλογία και χάρη συνοδεύει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, την οποία μεταφέραμε σήμερα από το Ιερό της κατοικητήριο, το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημά της στο όρος Βέρμιο της Ημαθίας" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τόνισε: "Η μεταφορά στην Αθήνα της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, της Παναγίας του Πόντου αποτελεί και μία επιστροφή εις τα ίδια, στον τόπο από τον οποίο κατά της μαρτυρίες ξεκίνησε η Ιερά Εικόνα το μακρινό της ταξίδι για να φτάσει στις βουνοκορφές του όρους Μελά της Τραπεζούντας".

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Την ευλογία και την χάρη της Παναγίας έχουμε όλοι ανάγκη στην δύσκολη αυτή εποχή που ζούμε και με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε ως άτομα, αλλά και ως ανθρωπότητα και ως Έθνος. Κινδύνους και πειρασμούς για τους οποίους θα πρέπει να ικετεύουμε την στοργική Μητέρα Του Κυρίου μας και Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, να απομακρύνει ώστε με την βοήθειά Της και τις πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου να απαλλαγούμε από παντός ορατού και αοράτου εχθρού".

Τέλος να αναφερθεί ότι η υποδοχή του Ιερού Κειμηλίου των Ποντίων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», που θα διαρκέσουν έως τις 28 Οκτωβρίου.

Πηγή: romfea.gr



e-genius.gr ...intelligent web software