x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Όλες οι προφητείες θα εκπληρωθούν»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ο μπαμπάς μου έλεγε: «Πρέπει να πιστεύουμε όχι μόνο στον Θεό, αλλά να πιστεύουμε τον Θεό». Επειδή… δεν είναι αρκετό απλώς να πιστεύουμε ότι ο Θεός υπάρχει. Έχει λεχθεί: «Να έχετε πίστη στο Θεό» (Μκ. 11: 22)…

Ακόμα και πιστοί καμιά φορά αρχίζουν να συζητάνε ορισμένα ζητήματα και κάνουν κρίσεις από δω και από κει, αλλά όλα με βάση την κοσμική γνώση. Ο πνευματικός μου πατέρας [ο πρωθιερέας Σέργιος Ορλόβ - ΣτΣ] έλεγε σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις: «Έχετε καταντήσει στο να ξεχνάτε τον Θεό». Και ο μπαμπάς μου το ίδιο έλεγε, αλλά με άλλα λόγια. Καμιά φορά αρχίζαμε να συζητάμε και αυτός τόνιζε: «Ναι, βέβαια! Τον Θεό, όμως; Μήπως ξεχάσατε τον Θεό;» Χωρίς τον Θεό δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα.

***

Τι πόλεμος ήταν αυτός ενάντια στην Εκκλησία! Έπιαναν αθώους ιερείς, μοναχούς, μοναχές, απλούς πιστούς, τους φορούσαν χειροπέδες, τους οδηγούσαν στις φυλακές… Όλο αυτό είναι μαρτυρία του ότι ο κόσμος εν τω κακώ και εν τω πονηρώ κείται και πολεμάει την αλήθεια, την αγάπη και το καλό. Ο πόλεμος αυτός συνεχίζεται ακατάπαυστα.

…Το πιο σημαντικό είναι… να προσπαθούμε, αν είναι δυνατόν, να έχουμε ειρήνη με όλους. Όπως έλεγε ο γέροντάς μας, ο Σέργιος Ορλόβ: «Δεν πρέπει να εκπέμπουμε το κακό». Και για να μην το εκπέμπουμε, πρέπει να το πολεμάμε με κάθε τρόπο, ώστε να μην εμφανίζεται στην ψυχή μας. «Το στόμα μιλάει απ’ το περίσσευμα της καρδιάς» (Μτ.12:34, Λκ. 6:45).

***

Ήξερα τους δούλους του Θεού που ήταν πάνω από 90 χρονών (πλέον, έχουν πεθάνει), οι γέροντες της Όπτινα τους είχαν προειδοποιήσει ότι θα δουν τον αντίχριστο. Δεν τον πρόλαβαν. Και ο πατήρ Ιωάννης της Κρονστάνδης έλεγε: να, εκείνοι που θα δουν τους έσχατους καιρούς. Όμως, αυτοί οι άνθρωποι έχουν φύγει. Τι να λέμε, και στα χρόνια του Ιωάννη του Χρυσοστόμου νόμιζαν ότι το τέλος θα ερχόταν σύντομα. Χίλια πεντακόσια χρόνια πέρασαν από τότε… Όλες αυτές οι προφητείες θα εκπληρωθούν, όπως εκπληρώθηκαν τα λόγια του προφήτη Ιωνά για την καταστροφή της Νινευή, αλλά αυτό θα γίνει μετά από μερικές εκατοντάδες χρόνια. Όταν οι κάτοικοι της πόλης μετανόησαν, ο Κύριος τους ελέησε. Γι΄αυτό, το σημαντικότερο από όλα είναι ο καθένας να ζει χριστιανικά.

…Πρέπει κανείς να ζει, να εργάζεται, να προσεύχεται, να προσπαθεί στην οικογένειά του να φροντίζει για την ειρήνη και την αγάπη και όλα τα υπόλοιπα, τα μεγάλα θα τα κάνει ο Κύριος…
 
Τα παραπάνω έλεγε ο  Πρωθιερέας Βαλεριανός Κρέτσετοβ.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software