x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ρωσία: Φήμες για σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του Πατριάρχη Μόσχας

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Περίεργες φήμες γύρω από την κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου και των επιπλοκών που του προκαλεί ο κορονοϊός διακινούνται τις τελευταίες ώρες σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Σε επίσημο επίπεδο όμως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.
 
Στις 30 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βρίσκεται σε καραντίνα λόγω μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Εκκλησίας δήλωσε την ίδια μέρα ότι η κατάσταση του Κύριλλου είναι ικανοποιητική.
 
Πάντως χθες ο Κύριλλος απέστειλε γραπτό μήνυμα για την γιορτή του Αγίου Σέργιου, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον Ρώσο Πρόεδρο και έκανε και αναφορά στην υγεία του:
 
«Οι εξωτερικές δυνάμεις, θέλοντας να πολεμήσουν, πήραν τα όπλα εναντίον της Αγίας Ρωσίας, ελπίζοντας να διχάσουν και να καταστρέψουν τον ενωμένο λαό της (προσευχή για την Αγία Ρωσία). Και σήμερα η ιδιαίτερη προσευχή μας είναι για την Πατρίδα μας, για τον λαό μας, για τον Αρχηγό του Κράτους μας Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν , ο οποίος γιόρτασε χθες τα 70ά του γενέθλια. Χάρη στην προσωπική του συμμετοχή, έγιναν πολύ ενθαρρυντικές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων εκκλησίας-κράτους, που χαρακτηρίστηκαν από τη δημιουργία ενός μοναδικού μοντέλου συνεργασίας, την οικοδόμηση ενός διαλόγου εμπιστοσύνης και αμοιβαίας ωφέλειας.

Με την ευλογία μου σήμερα, την ημέρα της μνήμης του Αγίου Σεργίου, ο οποίος κάποτε ευλόγησε τον άγιο πρίγκιπα Ντμίτρι Ντονσκόι και τον στρατό για να πολεμήσουν τον εχθρό, που ήθελε τον διαμελισμό της ρωσικής γης και ενθάρρυνε τις εμφύλιες διαμάχες μεταξύ του λαού της. οι εκκλησίες της χώρας μας εγείρουν προσευχές για τον Αρχηγό του ρωσικού κράτους, έτσι ώστε ο Κύριος να του χαρίσει υγεία και μακροζωία, επιβεβαιωμένη με σοφία και πνευματική δύναμη.

Λυπάμαι που σε σχέση με την ασθένεια που με έπιασε, δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά αυτής της γιορτής, γιατί, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, πρέπει να μείνω μέσα στα τείχη του κελιού μου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποστάσεις από την προσευχή, όπως δεν υπάρχουν αποστάσεις από τη χριστιανική αγάπη, που όλοι έχουμε για τον Άγιο Σέργιο».


e-genius.gr ...intelligent web software