x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ανοιχτή ταύτιση Ουκρανού Ιερέα με τους Ναζί: «Το Τρίτο Ράιχ έσωσε τον κόσμο από το κακό»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Πέφτουν οι «μάσκες» για την ουκρανική εκκλησία που ίδρυσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2018 και την κρυφή συμπάθεια της προς τους Ναζί.
 
Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, επικεφαλής της σχισματικής - όπως αποκαλείται από αρκετούς- Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, έχει πρόσφατα δηλώσει περήφανος που τον αποκαλούν Μπαντερίτη, δηλαδή οπαδό του αμφιλεγόμενου Στέπαν Μπαντέρα, τον οποίο θεωρεί «ιδιοφυΐα, αφού δημιούργησε το ουκρανικό έθνος και πνεύμα».
 
Στον απόηχο αυτής και άλλων τέτοιων εξωφρενικών δηλώσεων, κληρικός της νέας εκκλησίας δήλωσε ότι το Τρίτο Ράιχ χτίστηκε στις σωστές ιερές αρχές.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης για τους «Κοζάκους που πολέμησαν στο γερμανικό στρατό», ο «ιερέας» της, Γιαροσλάβ Γιασένετς δήλωσε ότι το Τρίτο Ράιχ έσωσε τον κόσμο από το κακό. 

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την εμφάνιση μιας νέας δύναμης στη Δύση.
 
 «Οι κληρονόμοι των μεγάλων Γερμανών, των μεγάλων Βίκινγκς, του Ζίγκφριντ, του Γερμανάριχ, του Φρίντριχ Μπαρμπαρόσα, του Βάγκνερ, του Γκαίτε, του Καντ, του Νίτσε. Κατάφεραν να ενωθούν και ως αληθινοί ιππότες της χριστιανικής Ευρώπης, υπό την αιγίδα ενός ατόμου (σ.σ. Αδόλφος Χίτλερ), ίδρυσαν ένα κράτος (σ.σ Τρίτο Ράιχ ), το οποίο χτίστηκε στις σωστές ιερές αρχές. Έθεσε στον εαυτό της καθήκον να σώσει τον κόσμο από το κακό», υπογράμισε ο ιερέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την αρχή ήταν μέρος του σχεδίου του Θεού, αλλά «κάτι πήγε στραβά», ενώ είναι σίγουρος ότι οι Ναζί ήρθαν στα ουκρανικά, ρωσικά και λευκορωσικά εδάφη με μια απελευθερωτική αποστολή. Γι' αυτό κάποιοι Ουκρανοί πολέμησαν κάτω από τα πανό τους.

«Αυτοί ήταν βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι, αυτοί που ήξεραν ότι με τις πράξεις τους μπορούσαν να αλλάξουν κάτι. Δυστυχώς, όλα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε... Όσοι Κοζάκοι πολέμησαν με τους Γερμανούς ενάντια στους κόκκινους εκτελεστές, υποχώρησαν στην Ευρώπη»,

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software