x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Λάθη του Φαναρίου στην Ουκρανία!

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει η Μάχη Γραικού

Να ξέρετε ότι η «ΕΩ» είναι παντού! Μάθαμε λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και σας τη λέμε αμέσως. Η παρακάτω υπόθεση αναδεικνύει το μέγεθος του λάθους του Φαναρίου στην Ουκρανία. Υποδιάκονος του Έξαρχου του Οικουμενικού Πατριάρχη εκεί καταφέρνει να παραμένει ατιμώρητος για την υπαιτιότητά του στο θάνατο δύο ατόμων σε τροχαίο! Πρόκειται για ένα νεαρό, ευνοούμενο της ηγεσίας της σχισματικής Εκκλησίας (OCU) που «αγκάλιασε» το Φανάρι! Ο νεαρός προαλείφεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, για αρχιερέας.

Ο ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣ

Ένας κληρικός του ναού του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο – του Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία – ο υποδιάκονος Αλέξανδρος Εφρεμένκο ενεπλάκη σε τροχαίο όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους. Κατ’ αρχήν, ας δούμε ποιος είναι αυτός. Γεννημένος το 1993, αποφοίτησε από την Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Κιέβου το 2015. Το 2018, ηγήθηκε της εκστρατείας για την προώθηση του μέντορά του, του «μητροπολίτη» του Τσερκάσι Ιωάννη (Γιαραμένκο), στη θέση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας. Ταυτόχρονα, ο Εφρεμένκο υποτίθεται ότι θα γινόταν ένας από τους εκπροσώπους της εν λόγω «Εκκλησίας» στη διάσκεψη του Συνδέσμου στρατιωτικών ιερέων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν δεν είχε δει την αίτησή του για βίζα να απορρίπτεται από τους Αμερικάνους! Μετά τη συγκρότηση της OCU και την έναρξη της λειτουργίας του Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, ο Εφρεμένκο κατέστη το δεξί χέρι του Έξαρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, επισκόπου Μιχαήλ Κομάν (Ανιστσένκο), του οποίου χειροθετήθηκε υποδιάκονος στα τέλη του περασμένου Απριλίου. Ο Αλέξανδρος Εφρεμένκο, είναι σχολιαστής στα ουκρανικά ΜΜΕ, ως «ειδικός» σε θρησκευτικά θέματα. Συνεργάζεται στενά με την ιστοσελίδα των προπαγανδιστών της OCU, που συνδέεται με τις μονάδες πληροφοριών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας. Το 2020, μαζί με τον κουνιάδο του Βολοντιμίρ Σακουντιάκ και έναν επιχειρηματία στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς, τον Βολοντιμίρ Βολοκάι (έχασε τη ζωή του στο τροχαίο για τι οποίο θα σας πούμε παρακάτω), δημιούργησαν μια φιλανθρωπική οργάνωση ονόματι «Chaplaincy Development Fund», η οποία χρηματοδότησε την επανέκδοση της προπαγανδιστικής «έρευνας» της εικονολήπτριας και φωτογράφου Τατιάνα Ντερκάς, με την ονομασία «Το Πατριαρχείο Μόσχας στην Ουκρανία: η Ανατομία της Προδοσίας», η οποία χρησιμοποιήθηκε από τους υποστηρικτές του Φαναρίου και της OCU για να δυσφημηθεί η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και να υποκινηθεί διαθρησκειακή διαμάχη στην Ουκρανία. Το κόστος της έκδοσης 3.000 αντιτύπων του βιβλίου στα ουκρανικά, στα ρωσικά και στα αγγλικά ανήλθε σε περίπου 35.000 δολάρια! Το 2021, ο Εφρεμένκο, μαζί με τον Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Επίσκοπο Μιχαήλ, συνέταξαν βιβλίο αφιερωμένο στην 30ή επέτειο της ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχη και συμμετείχε επίσης στην παρουσίασή του στον Παναγιότατο κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ – Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 25 Μαΐου 2022, στον αυτοκινητόδρομο της Οδησσού, κοντά στη Χλεβάκα, αλλά αποκαλύφθηκε μόλις τώρα. Έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες από την τραγωδία, αλλά ο Εφρεμένκο δεν έχει τιμωρηθεί. Σύμφωνα με υποστηρικτές του «επίτιμου Πατριάρχη» της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) Φιλάρετου (Ντενισένκο), στις 25 Μαΐου 2022, στο 22ο χλμ του αυτοκινητόδρομου Κιέβου – Οδησσού, με κατεύθυνση προς το Κίεβο, ο Αλεξάντερ Εφρεμένκο προσέκρουσε σε ύψωμα. Ως αποτέλεσμα, δύο επιβάτες, ο Βλαντιμίρ και η Ρουσλάνα Βολοκάι, πέθαναν από τα τραύματά τους επί τόπου. Ο τρίτος επιβάτης νοσηλεύτηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο του Κιέβου με πολλαπλά τραύματα. Στο αίμα του οδηγού βρέθηκε αλκοόλ τρεις φορές πάνω από το προβλεπόμενο όριο. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας που προκάλεσε το θάνατο πολλών ατόμων.

Ο Αλεξάντερ Εφρεμένκο, μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, είναι ελεύθερος και συνεχίζει μάλιστα να δραστηριοποιείται. Στην αρχή, έχοντας εξαφανιστεί, προσποιήθηκε για μερικούς μήνες ότι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Ενεργοί πολίτες απευθύνονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ρωτώντας αν γνωρίζει ότι ένας κληρικός του Σταυροπηγίου του προφυλάσσεται πίσω από το όνομα του Πατριάρχη στο Κίεβο για να αποφύγει την ευθύνη για την υπαιτιότητά του στο θάνατο δύο ατόμων, οδηγώντας σε κατάσταση μέθης.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Πράγμα εντελώς απαράδεκτο, τόσο για έναν λειτουργό της Εκκλησίας όσο και για οποιονδήποτε άνθρωπο γενικά!... Για να μην αναφέρουμε την επιλεκτικότητα της απάντησης των εκκλησιαστικών αρχών της OCU στις επαίσχυντες πράξεις και ενέργειες υφισταμένων υπαλλήλων της εκκλησίας, που είναι αδικία, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των παραβάσεων και τις συνέπειές τους...», έγραψε στο Facebook του ο Ίχορ Μόσιτσουκ, πρώην βουλευτής και Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομοθετικής Υποστήριξης της Επιβολής του Νόμου την περίοδο 2014 - 2019.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software