x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πατριάρχης Κύριλλος - Προτρέπει τους Ρώσους να μην θεωρούν τους Ουκρανούς εχθρούς

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν στους αγίους της Ρωσικής Εκκλησίας για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία.
 
Ειδικότερα, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για μια «γνήσια νίκη» που «θα έρθει χωρίς μάχες ή αιματοχυσία» και θα επέστρεφε την «πνευματική ενότητα, ειρήνη, ευημερία και αμοιβαία αγάπη» στα εδάφη της Αγίας Ρωσίας. Αυτό είπε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κήρυγμά του στο τέλος της λειτουργίας στη Μόσχα.

Μιλώντας για την Ουκρανία, ο Πατριάρχης προειδοποίησε το ποίμνιο «ότι πρέπει να αποφύγει κανείς την πεποίθηση ότι υπάρχουν εχθροί εκεί» και υπενθύμισε ότι η κατάρρευση της ΕΣΣΔ ξεκίνησε με προσπάθειες να «σπάσουν την Εκκλησία, να δημιουργήσουν σχίσματα και διαιρέσεις».

«Αν και έχουμε υποστεί απώλειες και ένα επικίνδυνο, άσεμνο σχίσμα που έχει προκύψει στην Ουκρανία, η Ορθόδοξη πίστη διατηρείται εκεί και οι αδελφοί και οι αδελφές μας, οι αρχιπάστορες και οι πάστορες μας, που είναι ενωμένοι μαζί μας γύρω από τον θρόνο του Κυρίου, συνεχίζουν να προσεύχονται , πιστεύω, για τον τερματισμό της εμφύλιας διαμάχης και για την αποκατάσταση της ειρήνης στις εκτάσεις της ιστορικής Ρωσίας», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας. 
 
«Ως εκ τούτου, σήμερα συνεχίζουμε να προσευχόμαστε ακόμη πιο θερμά στον Κύριο να ειρηνεύσει τη Ρωσία, να εξαλείψει μια εσωτερική διαμάχη έτσι ώστε η Αγία Ρωσία να επανενωθεί με αποτέλεσμα καμία διχόνοια και διχασμός να μη βασανίσει τους κληρονόμους της ενωμένης Αγίας Ρωσίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
 


e-genius.gr ...intelligent web software