x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μια ανοιχτή πληγή, στον απόηχο της επίσκεψης Επιφάνιου

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Στη Θάσο βρέθηκαν προ ολίγων ημερών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος (σχισματικός σύμφωνα με ορισμένους) κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου ώστε να συμμετάσχουν στον πρώτο εορτασμό της «Σύναξης των εν Θάσω Αγίων» και να υποδεχθούν την ιερά εικόνα τους που αγιογραφήθηκε για το σκοπό αυτό.
 
Όμως η επίσκεψη Επιφάνιου προκάλεσε ισχυρές αντιστάσεις που δεν προβλήθηκαν από τα καθεστωτικά ΜΜΕ της χώρας μας. Πριν την επίσκεψη εκατό άτομα διαδήλωσαν κατά αυτής, μεταφέροντας υπογραφές 400 ατόμων στον τοπικό μητροπολίτη.
 
Μετά την άφιξη του προκαθημένου της σχισματικης εκκλησίας της Ουκρανία, ομάδα συγκεντρωμένων πολιτών στην Καβάλα φώναξε συνθήματα, όπως «προδότες της Ορθοδοξίας», ενώ κάποιοι σήκωσαν πανό που έγραφε «Όχι στον σχισματικό Επιφάνιο». Στη συνέχεια έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρησαν, ενώ επιτηρούνταν στενά από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
 
Αυτό δείχνει ότι μια μερίδα Ελλήνων πολιτών δεν συμφωνεί με την αναγνώριση της νέας αυτοκέφαλης ουκρανικής εκκλησίας- της οποίας ηγείται ο Επιφάνιος- από την ελληνική εκκλησία. Μια ομάδα πιστών αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια Ορθοδοξία έχει διαιρεθεί αφού οι μισές εκκλησίες δεν έχουν αναγνωρίσει τον Επιφάνιο. Μια μερίδα πιστών αντιλαμβάνεται ότι οι Σκοπιανοί αποκτούν «Μακεδονική εκκλησία», μετά από αυτό το αυτοκέφαλο, λόγω μιας αλληλουχίας γεγονότων που ξεκίνησαν από τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Μια μερίδα πιστών θέλει την παγκόσμια ενότητα της Ορθοδοξίας και όχι το σχίσμα και τη διάσπαση.


e-genius.gr ...intelligent web software