x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΗΠΑ - Ουκρανία- Ορδοδοξία : Το τρίπτυχο που προβληματίζει

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μια καλή είδηση είναι ότι  τις τελευταίες 15 μέρες 50 παιδιά από την Ουκρανία ηλικίας 10 – 14 ετών με τους συνοδούς τους, έζησαν στιγμές αγάπης, στοργής και φροντίδας στο παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Καινούργιο Λοκρίδος. 

 
Όμως η εορτή λήξης πέρα από την παρουσία του  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, «σημαδεύτηκε» και από την παρουσία του Ουκρανού και του Αμερικανού Πρέσβη.
 
Σίγουρα κανείς δεν θέλει τον πόλεμο στην Ουκρανία, σίγουρα όλοι θέλουν τα προσφυγόπουλα να βρουν την ψυχική ηρεμία τους, όμως η γεωπολιτικη παρουσία στις θρησκευτικές εκδηλώσεις αφήνει ένα άλλο στίγμα.
 
Παραθέτουμε τμήμα της δήλωσης του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζ. Τσούνη:

«Είμαι πολύ περήφανος για το έργο, που έχει κάνει η Πρεσβεία μας, για να υποστηρίξει αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών. Η πρωτοβουλία να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, ήταν δική τους και δείχνει ότι έχουν πραγματικά χρυσή καρδιά!
 
Είναι επίσης προνόμιο και τιμή να έχουμε μαζί μας απόψε τον καλό μου φίλο Πρέσβη Sergii Shutenko. Πλάι - πλάι με την Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και να υποστηρίζουν τον αγώνα της για επιβίωση. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, γιατί τα σύνορα και οι προμήθειες τροφίμων δεν είναι αντικείμενα διαπραγμάτευσης. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας γιατί είναι το σωστό».
 
Δυστυχώς από την παρουσία και τη δήλωση του αμερικανού πρέσβη γίνεται αντιληπτό ότι η εκκλησία μας έχει διαλέξει στρατόπεδο εδώ και καιρό. Το στρατόπεδο του δυτικού κόσμου, ενω θα έπρεπε σύμφωνα με διάφορους κληρικούς και λαϊκούς στους κόλπους της να γίνει μια γέφυρα επίλυσης των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όπως έχει αποδειχθεί, οι γεωπολιτικές παρεμβάσεις, βλάπτιν την Ορθοδοξία και δημιουργούν σχίσματα όπως αυτό του αυτοκεφάλου της ουκρανικής εκκλησίας που διαίρεσε τους πιστούς.
 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software