x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Θα μπλοκάρει η Μόσχα τον Πάπα;

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στα αέρα η συνάντηση του ποντίφικα και του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου.

 
Ο ποντίφικας θα βρίσκεται στη Νουρ-Σουλτάν, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου, για το 7ο Συνέδριο των Ηγετών των Παγκόσμιων και Παραδοσιακών Θρησκειών. Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον πατριάρχη Κύριλλο όταν θα επισκεφθεί το Καζακστάν.

Όμως, εκπρόσωπος της ρωσικής εκκλησίας ανέφερε πριν από λίγο καιρό ότι δεν τίθεται θέμα μιας συνάντησης των δύο θρησκευτικών ηγετών στο περιθώριο της συνόδου. «Μια συνάντηση πρέπει να είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός λόγω της σημασίας της», είπε ο επίσκοπος, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Φραγκίσκο στις αρχές Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πάπας και ο πατριάρχης Κύριλλος έχουν συναντηθεί μία φορά στο παρελθόν, στην Κούβα το 2016. 
 
Τελικά όπως ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν θα παραστεί στο Συνέδριο, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά για τον τελικό χρόνο της συνάντησης 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσικής Εκκλησίας είναι αδύνατη.

«Δεν φαντάζομαι πραγματικά μια τέτοια κατάσταση, επειδή ο πάπας είναι ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και είναι απίθανο να πάει πουθενά χωρίς την πρόσκληση ενός θρησκευτικού ηγέτη», είπε ο Λεγκόιντα.  

Η Ρωσική Εκκλησία και η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία συζητούν την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Ρωσική Ομοσπονδία, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

Σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες της επίσκεψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, αφού «αυτό είναι ένα από τα θέματα που συζητούνται αυτή τη στιγμή, οπότε οι όποιες δηλώσεις θα γίνουν μόλις επέλθουν οι συμφωνίες».

Από ότι φαίνεται το κλίμα έχει και κάποια σύννεφα, καθώς πριν από λίγο καιρό, ο Πάπας προέτρεψε τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας «να μιλήσει τη γλώσσα του Ιησού και όχι τη γλώσσα της πολιτικής».


e-genius.gr ...intelligent web software