x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τελευταία των τελευταίων στην Ευρώπη η Ελλάδα στη λίστα για την Ελευθερία του Τύπου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τελευταία των τελευταίων της Ευρώπης η Ελλάδα στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου! Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση 107 με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου!

 

Πέρυσι ήταν στην 108η και πριν η κυβέρνηση …πανηγυρίσει να επισημάνουμε ότι η θέση 107 προέκυψε λόγω της διολίσθησης άλλων χωρών κι όχι επειδή η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα βελτιώθηκε! Η Ελλάδα και φέτος είναι τελευταία σε όλη την Ευρώπη και το χειρότερο είναι ότι η αμέσως προηγούμενη χώρα, η Μάλτα βρίσκεται 24 θέσεις μακριά, στην 84η θέση της κατάταξης!

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου υποκλοπών καθώς μεταξύ των «στόχων» υπήρχαν δημοσιογράφοι. Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ για την οποία μόλις τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν εξελίξεις εξακολουθεί να «τραυματίζει» την εικόνα της χώρας, αλλά και η καθημερινότητα των δημοσιογράφων στην Ελλάδα που δεν είναι η καλύτερη.

 
 

Είναι προφανές ότι όχι απλά δεν έγινε απολύτως καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση για να βελτιωθεί η επίδοση της χώρας στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου, αλλά η κατάσταση μάλλον επιδεινώθηκε. Η «εξαφάνιση» θεμάτων, προσώπων, απόψεων δεν αποτελεί μυστικό. Καταγγέλεται πλέον δημοσίως από αξιοσέβαστα πρόσωπα της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software