Κανονιοφόρος «Αρματωλός»: ''Βάτραχος'' ο νέος κυβερνήτης

ARMATOLOS-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ένας ''βάτραχος'' είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νέος κυβερνήτης της Κανονιοφόρου “Αρματωλός” με τον προκάτοχό του να παίρνει νωρίτερα το φύλλο πορείας για την υπηρεσία του ΓΕΝ.

Με δεδομένη πάντως την εν εξελίξει έρευνα ο πλωτάρχης του Πολεμικού μας Ναυτικού, αναμένεται να επαναδιατεθεί στην προηγούμενη υπηρεσία του προκειμένου να εξεταστεί και να συνδράμει μέσα από την κατάθεσή του στη διαλεύκανση της υπόθεσης

Η επίσπευση των διαδικασιών μετάθεσης αποφασίστηκε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού μετά την επακούμβηση της ΚΦ Νικηφόρος από το τουρκικό εμπορικό πλοίο “Karmate” τα ξημερώματα της Παρασκευής 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου. Τότε υψηλόβαθμες πηγές του ΓΕΝ επισήμαιναν ότι το μήνυμα που εκπέμπεται μέσα από την συγκεκριμένη απόφαση, που δεν συνιστά καρατόμηση, είναι διττό: καταρχάς η διασφάλιση της της εικόνας τους αξιόμαχου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης η ασφάλεια των πληρωμάτων και των μονάδων του στόλου. Σε αυτό το πεδίο είναι σαφές ότι πέραν της ξεκάθαρης υπαιτιότητας του τουρκικού πλοίου, για τις ίδιες πηγές ενημέρωσης προκύπτουν ερωτήματα για την πληρότητα των ενεργειών του κυβερνήτη και του πληρώματος της Κανονιοφόρου.

Ετικέτες: Κυβερνήτης Κανονιοφόρος Αρματωλός Βάτραχος