Σωματεία μαστούρας από τον Σύριζα

0
0
0
s2smodern

Θα καλλιεργούν την …ευφορική κάνναβη και θα τη μοιράζουν (μόνο;) στα μέλη τους

Μπαφιάσαμε σε ώρα… ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία ο κυβερνητικός βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας ζητά την αποποινικοποίηση χρήσης της ψυχαγωγικής ή ευφορικής κάνναβης και τη δημιουργία σωματείων που θα τη… μοιράζουν στα μέλη τους και, από την άλλη, διοργανώθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στη συνέχεια πορεία!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την πρότασή του για «φιάξιμο», ώστε να περνά ευχάριστα η ώρα, στη Διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «YES WE CAN-NABIS». Η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, θα ακολουθήσει ένα μοντέλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και προβλέπει τη δημιουργία σωματείων που θα καλλιεργούν ελεγχόμενες ποσότητες για τα μέλη τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η ρύθμιση για την ευφορική κάνναβη περιλαμβάνει κοινωνικές λέσχες κάνναβης, Μη κερδοσκοπικά σωματεία που θα καλλιεργούν ποσότητες αποκλειστικά για τα μέλη τους και θα διασφαλίζουν την ποιότητα της κάνναβης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η συναλλαγή με το οργανωμένο έγκλημα. Ακόμη, προβλέπει τη θεσμοθέτηση της καλλιέργειας ελεγχόμενων χώρων με εγγραφή σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο και, τέλος, αποποινικοποίηση της κατοχής για ιδιωτική χρήση με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση των αδειοδοτημένων σημείων πώλησης και διάθεσης για να ελαχιστοποιηθεί η ανεξέλεγκτη διάθεση» σημείωσε ενώπιον της νεολαίας του κόμματός του.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι αντίθετος με την άποψη ότι αποποινικοποιώντας την κάνναβη ανοίγουμε τον δρόμο στα σκληρά ναρκωτικά, ενώ αναφέρθηκε και στις «θετικές επιπτώσεις», που είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της μαύρης αγοράς, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενήλικων χρηστών, τα οφέλη για την υγεία και «φυσικά για την οικονομία»! Η συγκεκριμένη παρέμβαση του κ. Μπαλαούρα έρχεται περίπου δύο μήνες μετά τη σχετική τοποθέτησή του στη Βουλή, από το βήμα της οποίας… ενημέρωσε ότι η κάνναβη μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε όσους «τα έχουν τα χρονάκια τους», όπως ο ίδιος, καθώς καταπολεμά το Αλτσχάιμερ!

Σύριζα - Μαστούρα - Ανακατωσούρα

Σύριζα, Κάνναβη, Σωματεία, Μπαλαούρας, Μαστούραe-genius.gr ...intelligent web software