Τούρκος δικηγόρος για στρατιωτικούς: «Πιστεύω ότι αν είναι καθαρά τα κινητά, θα τους αφήσουν»

-ερτογαν-750x430.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Νέα διάσταση στην υπόθεση των φυλακισμένων ελλήνων στρατιωτικών δίνει η συνέντευξη του δικηγόρου του Τούρκου που συνελήφθη στις Καστανιές γιατί πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Χ.Σιραγκεζέν τόνισε ότι η απόφαση της δικαιοσύνης ευχαρίστησε όλους στην Τουρκία. Αιτιολογώντας την είσοδό του στο ελληνικό έδαφος, είπε πως «ήταν οδηγός και δεν ήξερε το τελωνείο, έχει δέντρα, δάσος..».

Σχετικά με τους δύο Έλληνες που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξήγησε ότι έχουν ερευνηθεί τα προσωπικά τους κινητά, ενώ υπάρχει και ένα τρίτο, το οποίο είναι υπό διερεύνηση. Ο ίδιος είπε πως οι Κούκλατζης και Μητρετώδης άργησαν να δώσουν τους κωδικούς για να ανοίξει το τρίτο τηλέφωνο, το οποίο τελικά άνοιξε την περασμένη εβδομάδα. Πλέον, αναμένονται οι απαντήσεις από τους ερευνητές, για το περιεχόμενο του κινητού, οι οποίες θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα.

«Πιστεύω ότι αν είναι καθαρό, θα τους αφήσουν», εκτίμησε ο ίδιος, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει άλλη κατηγορία, αν είναι καθαρό το τηλέφωνο, θα τους αφήσουν ελεύθερους». Εξήγησε ότι η τουρκική δικονομία δεν έχει διαφορά από την ελληνική, ενώ κληθείς να απαντήσει τι θα γίνει αν ο Ερντογάν θέλει να κρατήσει τους δύο Έλληνες μέχρι τις εκλογές, ξεκαθάρισε ότι η υπόθεσή τους δεν είναι πολιτική, αλλά νομική.

Είναι καθαρά μια προσωπική άποψη του δικηγόρου αυτή, καθώς σήμερα κλείνουν ήδη 65 ημέρες αιχμάλωτοι οι στρατιωτικοί μας. Είναι ηλίθιο να πιστεύει κάποιος ότι 65 ημέρες δεν είναι αρκετές για να ερευνηθούν τρία κινητά..

Ετικέτες: Δηλώσεις Δικηγόρος Στρατιωτικοί Αιχμάλωτοι