Επτά στα δέκα νοικοκυριά μόλις και τα βγάζουν πέρα

0
0
0
s2smodern

Μια ακόμη επιδείνωση της κατάστασης των Ελληνικών νοικοκυριών τον Απρίλιο κατέγραψε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που δήλωσαν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα» αυξήθηκε στο 70%, από 67% τον Μάρτιο, ενώ η απαισιοδοξία τους χτύπησε «κόκκινο» για άλλον έναν μήνα. Πιο αναλυτικά, η τελευταία μηνιαία έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, δείχνει ότι η ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος δεν αντανακλάται ακόμη στην καθημερινότητα ούτε στην ψυχολογία των πολιτών. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών περιμένει επιδείνωση τόσο της ατομικής και της οικογενειακής οικονομικής κατάστασης όσο και των οικονομικών της Χώρας: το 57% των νοικοκυριών ανέφερε ότι περιμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής του και μόλις το 5% προβλέπει μικρή βελτίωση, ενώ το 59% των καταναλωτών προβλέπει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Χώρας και μόνο το 10% αναμένει ελαφρά βελτίωση.

Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά είναι επίσης ότι μόλις το 10% των καταναλωτών δήλωσε ότι αποταμιεύει και το ίδιο περίπου ποσοστό αντλεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις του για να τα βγάλει πέρα. Το 72% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί καθόλου πιθανή την αποταμίευση στο επόμενο 12μηνο, έναντι μόλις 11% που την θεωρεί πιθανή ή πολύ πιθανή. Εξάλλου, το 63% των καταναλωτών (από 60% τον Μάρτιο) προβλέπει ότι θα προβεί σε λιγότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες, ενώ μόνο το 3% αναμένει το αντίθετο.

Είναι η ανάπτυξη και η έξοδος από τα μνημόνια που διατυμπανίζουν οι συριζαίοι.

Αν τους ενδιέφερε λίγο ο δοκιμαζόμενος Έλληνας πολίτης, όσο τους καίνε οι λαθρομετανάστες, θα ήταν πολύ καλυτέρα τα πράγματα..

Ελλάδα, Ποσοστά, Μνημόνια, Φτώχεια, Νοικοκυριάe-genius.gr ...intelligent web software